Advertisement

La Ligan presidentti kritisoi rajusti Lionel Messiä havittelevaa Manchester Cityä: ”Ostavat hänet rikkomalla UEFAn FFP-sääntöjä”

Espanjan La Ligan presidentti Javier Tebas on kritisoi rajusti valioliigajätti Manchester Cityä, joka yritti kesällä ostaa Lionel Messin Barcelonasta.

Koko uransa Barcelonaa edustanut Messi oli kesällä halukas lähtemään seurasta ja kävi keskusteluja Manchester Cityn kanssa, mutta katalonialaisseura ei päästänyt Messiä siirtymään.

Tebas kertoo ollessaan huolissaan Messin siirtymisestä, koska Manchester City olisi pystynyt hänet ostamaan, sillä he eivät noudata UEFAn FFP-sääntöjä.

– Valioliigan ainoa seura, joka puhuu Messin hankinnasta, on Manchester City, Tebas kertoi.

– Koska Manchester City kilpailee sääntöjen ulkopuolella, olin huolissani siitä, että he ostavat hänet [Messin] rikkomalla UEFAn FFP-sääntöjä.

Cityn rahan kulutus on ollut hurjaa siitä lähtien, kun Sheikh Mansour osti seuran vuonna 2008. Viime vuoden lopulla UEFA langetti Citylle kahden vuoden europelipannan taloudellisista väärinkäytöksistä, joka kuitenkin kumottiin tänä vuonna.

– Olen kritisoinut Cityn tekemistä niin monta kertaa, että tekemällä sen vielä kerran ei ole merkitystä, Tebas lisäsi.

– Koronaviruspandemia tai mikään muu ei vaikuta heihin, koska seuraa rahoitetaan normaalista poikkeavalla tavalla ja sitä vastaan on mahdotonta taistella.