Advertisement

Lähteet: Himoittu ranskalaistoppari on tehnyt jo seuravalintansa – valioliigajätit jäävät nuolemaan näppejään

RB Leipzigin ranskalaistoppari Dayot Upamecano on noussut lyhyessä ajassa yhdeksi maailman halutuimmista toppareista.

Vasta 21-vuotias Upamecano pelasi mahtikauden saksalaisseuran takalinjoilla ja johdatti joukkueensa aina Mestarien liigan välieriin asti. Ranskalaistopparin kintereillä ovat olleet etenkin Englannin Valioliigan suurseurat, mutta kiinnostusta on riittänyt myös muiden Euroopan jättiseurojen suunnalta.

Upamecanon uskottiin siirtyvän astetta kovempaan joukkueeseen jo tämän kesän siirtoikkunan aikana, kunnes ranskalaistoppari solmi Leipzigin kanssa kolmivuotisen jatkosopimuksen, johon kirjattiin 42 miljoonan euron ulosostohinta. Uuden jatkosopimuksen myötä Upamecano ei tule siirtymään tämän kesän aikana, vaan tulee jatkamaan Leipzigissä ainakin ensi kauden.


Mutta mitä tapahtuu kesällä 2021? Upamecano on silloin vuoden verran kokeneempi ja ilman täydellistä mahalaskua hänen perässään on jälleen kaikki Euroopan suurseurat, etenkin, kun ulosostohinta on naurettavan pieni.

Arsenalin, Manchester Unitedin ja Tottenhamin on kuitenkin turha haikailla ranskalaistopparin perään, sillä Sky Sportsin ja Bildin mukaan Upamecanon seura kaudesta 2021-22 eteenpäin on jo selvillä. Molemmat uutistoimistot ovat uutisoineet, että Upamecano olisi jo sopinut sopimuksesta Bayern Münchenin kanssa.

Upamecanon kannalta Bayern on looginen valinta, mutta näin valioliigafanin silmin ranskalaistopparin siirto Englantiin olisi ollut kiehtovaa. Sitä saadaan kuitenkin odottaa nyt pitkään, jos sitä koskaan edes tapahtuu…