Advertisement

Lallanan vakuuttavat otteet ihastuttavat myös maajoukkueen riveissä

Liverpoolin keskikenttäpelaaja Adam Lallana on löytänyt oman keskeisen roolin niin Valioliigaseurassaan kuin Englannin maajoukkueessa, ja jatkaa varmoja otteitaan luovana keskikenttänä.

Lallana oli hyvällä pelituulella Englannin voittaessa Liettuan kotonaan numeroin 2-0. Läpi ottelun varmaa ja tehokasta peliä pelannut Lallana avusti Englannin toisen osuman upealla oivalluksella, josta Leicesterin kultapoika Jamie Vardy pääsi viimeistelemään lähietäisyydeltä. Taituri on syöttönsä myötä ollut osallisena Englannin neljän maalin teossa viimeisen viiden ottelun aikana, joista 28-vuotias on itse viimeistellyt kolme.

”Hän on aina liikkeellä, aina käytettävissä sekä vikkelä pallon kanssa. Häneltä on todella vaikeata riistää palloa, hän voi liikkua molempiin suuntiin.”

Englantilainen pelaa tällä hetkellä vakuuttavaa kautta Liverpoolissa, tehden seitsemän maalia ja seitsemän maalinjohtanutta syöttöä 27 esiintymisessään. Philippe Coutinhon kamppaillessa heikon vireensä kanssa, Lallana on vakiinnuttanut paikkansa Liverpoolin keskikentän avainpelaajana. Upeitten suoritusten myötä, Lallana allekirjoitti helmikuussa rahakkaan, vuoteen 2020 ulottuvan jatkosopimuksen Liverpoolin kanssa. ja jatkaa täten punapaidoissa vielä tovin.

https://www.youtube.com/watch?v=pRpwcW5dYyI

MM-karsintaottelun jälkipuineissa, muun muassa Manchester Unitedin legendoihin kuuluva Ryan Giggs on ylistänyt 28-vuotiaan otteita Mirrorin haastattelussa.

”Hän on vakiinnuttamassa paikkaansa Englannin ykkösmiehenä.”

”Hän on aina liikkeellä, aina käytettävissä sekä vikkelä pallon kanssa. Häneltä on todella vaikeata riistää palloa, hän voi liikkua molempiin suuntiin.”

”Ja lähiaikoina hän on myös tehnyt maaleja. Hän on ollut todella vakuuttava. Pelisysteemi sopii hänelle ja häntä on puolustajana vaikea saada kuriin.”

Liverpoolin kannalta positiivista on myös se, että Lallana säilyi haavoittumattomana niin ystävyysottelusta Saksaa kuin MM-karsintaottelusta Liettuaa vastaan, sillä viikonloppuna nähdään yksi Valioliigan tunteikkaimmista paikalliskamppailuista, Evertonin matkatessa Anfieldille Merseyside derbyn merkeissä.

Everton lähtee taistoon Valioliigan seitsemänneltä sijalta pienoisena altavastaajana, Liverpoolin majaillessa neljäntenä. Molempien joukkueiden tavoitellessa pisteitä kiinnittääkseen europelejä ensi kaudelle, tullaan ilman muuta näkemään tunteikas sekä todella merkityksellinen taisto.

Lallanalla saattaa olla viime kierroksen epäonnistumisesta Man Cityä vastaan vielä hieman hampaankolossa, joten englantilainen on varmasti maalinälkäisenä viikonlopun ottelussa.

Liverpool isännöi Evertonia lauantaina kello 14:30 Suomen aikaan.