Advertisement

Lambert: Shaqiri tarvitsee muiden apua maalinteossa

Stoke Cityllä on juuri tällä hetkellä menossa hieman heikko vaihe. Joukkue ei ole voittanut kuuteen otteluun Valioliigassa. Toisaalta noistakin otteluista neljä on päättynyt tasapeliin ja vain kaksi tappioon, joista toinen sarjaa ylivoimaisesti johtavaa Manchester Cityä vastaan viime viikonloppuna.

Mikäli Stoken manageri Paul Lambertia on uskominen, on yksi selkeä osa-alue, jota parantamalla noita tasapelejä saataisiin käännettyä voitoiksi. Stoke on näissä kuudessa ottelussaan onnistunut tekemään vain kolme maalia. Sveitsiläislaituri Xherdan Shaqiri on tehnyt ne kaikki. Lambertin mukaan muun joukkueen täytyy pystyä auttamaan Shaqiria maalinteossa selkeästi enemmän.

“Mielestäni emme voi olla liikaa vain yhden pelaajan varassa. Mielestäni sellaisen asian on vaikea tapahtua ellei hän ole Lionel Messi tai sen tyypin pelaaja”, Lambert totesi Sky Sportsin mukaan. “Shaq on pelannut meille hyvin mutta hän tarvitsee myös hieman apua. Tarvitsemme maalintekoa myös muilta kentän alueilta, jos saamme sen olemme varmasti mukana peleissä. Luulen, että jos jokainen auttaa hieman maaleillaan, meillä on paremmat mahdollisuudet.”

Stoke on ajautunut keskelle kiivainta putoamiskamppailua. Joukkue on Valioliigan sarjataulukossa tällä hetkellä toiseksi viimeisenä. Matkaa putoamisviivan yläpuolelle on kuitenkin vain yksi vaivainen piste. Stoken maaliero on tällä hetkellä koko sarjan huonoin, joten kaikki pisteet tulevat tarpeeseen.

Yksi pelaaja, jolta Stoke on varmasti odottanut enemmän maalinteon suhteen, on PSG:stä lainalla oleva Jesé Rodriguez. Jesé teki ensimmäisessä pelissään Stoken paidassa ottelun ainoan maalin Arsenalia vastaan. Sen jälkeen hän on pelannut 11 peliä ilman yhtään osumaa.