Advertisement

Lampard nosti Wernerin jalustalle Newcastle-voitossa – ”Hän oli alituinen uhka vastustajalle läpi ottelun”

Frank Lampardin luotsaama Chelsea on kuin varkain nostanut tasoaan Valioliigassa ja vire jatkui hienosti eilen Newcastlen vieraana. Federico Fernandezin oma maali sekä Tammy Abrahamin viimeistely riitti kliiniseen voittoon vieraskentällä. Alkukauden käynnistymisvaikeuksien jälkeen lontoolaisjoukkue on hilannut itsensä aivan kärjen tuntumaan ja Newcastle-voitto oli kolmas perättäinen voitto Valioliigaviheriöillä.

Kesän hankinnat alkavat saamaan juonen päästä kiinni ja nollapeli oli Edouard Mendylle jo neljäs viiteen Valioliigaotteluun. Kuitenkin Lampard nosti pelin jälkeisessä haastattelussa esille saksalaishyökkääjä Timo Wernerin, joka oli hänen mielestään koko ottelun vaarallinen hyökkäyssuuntaan.

”Hänellä oli muutama sauma iskeä, mutta välillä se ei vain uppoa sisään. Hän oli kuitenkin alituinen uhka vastustajan puolustuslinjalle läpi ottelun.”

”Tarvitset hänen kaltaisiansa pelaajia voittaaksesi otteluita ja nopeus, millä hän liikkuu pallon kanssa, on jotain erityistä. Hän oli todella epäitsekäs ja voit luottaa hänen kaltaisiinsa pelaajiin, jotka ovat huippuluokkaa.”

Werner alusti Abrahamin 0-2-maalin pitkällä kuljetuksella omalta kenttäpuoliskolta asti. Wernerin alkukausi on kuitenkin maalinteon suhteen ollut odotusarvoon nähden vaisu. Peliesitykset ovat olleet pirteitä, mutta Bundesliigassa totutut tehot ovat jääneet uupumaan.

Werner osui viime kaudella RB Leipzigin riveissä Bundesliigassa 28 kertaa ja tarjoili kahdeksan maaliin johtanutta syöttöä 34 otteluun. Valioliigassa saksalaishyökkääjän tehot ovat yhdeksään otteluun kohtalaiset 4+3, mutta Werner on tuhlaillut lukuisia paikkoja kauden alkupuoliskon aikana.