Advertisement

Lampard tyytyväinen Chelsean kauteen Bayern-selkäsaunan jälkeen – ”Nyt on kuitenkin aika katsoa, missä voisimme parantaa”

Chelsea kärsi eilen Mestareiden Liigan neljännesvälierien toisessa osaottelussa 4-1 tappion Bayern Münchenin vieraana. Tämä tarkoitti sitä, että Chelsea tippui kilpailusta 7-1 yhteistuloksen saattelemana, joka oli Chelsean historian suurin tappio europeleissä kaksiosaisessa otteluparissa. Pettymys oli Chelsealle jo toinen lyhyen ajan sisään, kun joukkue hävisi FA Cupin finaalin Arsenalille 2-1 lukemin edellisviikonloppuna.

Frank Lampard oli tietenkin pettynyt tappioon, mutta pääasiallisesti keltanokkamanageri oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen kauden aikana. Lampardin mukaan kenenkään ei pitäisi luoda mitään illuusioita seuran nykyisestä tilanteesta, kun joukkue on kohdannut suuria muutoksia lähivuosien aikana.

”Tämä joukkue ei ole vain vähän työn alla, vaan kunnolla työn alla. Se ei ole normaali tilanne Chelsealle. Viimeisen 20 vuoden aikana meillä on ollut joukkueita, joissa on ollut parhaassa kunnossa olevia pelaajia kuten Hazard, Costa, Cech, Terry ja Drogba. Ne joukkueet kilpailivat vuodesta toiseen Valioliigan mestaruudesta ja finaali- sekä välieräpaikoista säännöllisesti. Tiedämme, ettei tilanne ole tällä hetkellä sama.”


“Menetimme käytännössä sarjan parhaan pelaajan Eden Hazardin lähdettyä. Ihmiset eivät yleensä ylistäisi Chelsean neljättä sijaa. Haluaisimme totta kai enemmän, mutta tuntuu siltä, että olemme saavuttaneet jotakin ryhmällä, joka meillä on kasassa. Nyt on aika katsoa, miten voisimme parantaa.”

“Aiomme tarkastella sitä ja olemme jo työskennelleet sen eteen. Teistä tuntuu, että missasimme jotain, kun muut seurat vahvistuivat hankintojen avulla. Pelaajahankinnat ovat valtava osa jalkapalloa. Nyt on aika katsoa voimmeko kehittyä ja varsinkin millä osa-alueilla voimme sen tehdä.”

”Tiedän jalkapallollisessa mielessä, missä voimme kehittyä.”

Chelsea onkin siirtopannansa jälkeen aloittanut uusien pelaajien värväämisen ja he ovatkin hankkineet hyökkäyspäähänsä Hakim Ziyechin Ajaxista ja Timo Wernerin RB Leipzigista.