Advertisement

Lampard ylistää Thiago Silvan välitöntä vaikutusta joukkueeseen – ”Muut pelaajat ottavat hänestä mallia”

Frank Lampard kehaisi tuoretta topparihankinta Thiago Silvaa Sheffield United -ottelun alla. Lampardin mielestä kokeneen Silvan vaikutus joukkueeseen on näkynyt heti alkumetreistä lähtien. 36-vuotias brassitoppari siirtyi Chelseaan kesällä ilmaissiirrolla.

Myös tulokset ennen Sheffield -ottelua tukivat väitettä mainiosti. Chelsea on Silvan seitsemän esiintymisen aikana pelannut yhteensä kuusi nollapeliä ja Chelsea on tällä hetkellä mahtavassa lennossa. Lampardin mukaan Silvan ammattimaisuus ja korkea suorittamisen taso sparraa muuta joukkuetta, vaikka englannin kieli on vielä opettelun alla.

”Hänen englantinsa paranee koko ajan, varsinkin jalkapalloon liittyvät ilmaukset ja puhe kentällä. Hänen vaikutuksensa on valtava. Ilman yhteistä kieltäkin hänen ammattimaisuutensa on selkeästi havaittavissa. Se vakuuttaa muut pelaajat, häntä arvostetaan.”

”Hänen esityksensä ovat olleet erittäin hyviä. Hän harjoittelee ja valmistautuu peleihin hyvin, joka selittää paljon sitä, miksi hänellä on ollut upea ura tähän mennessä. On ollut hienoa saada hänen joukkueeseen.”

”Muut pelaajat ottavat hänestä mallia – miten hän tekee arkipäiväiset asiat ja esiintyy kentällä. Se on hyvä juttu nuorille pelaajille sekä ylipäätään kaikille joukkueen pelaajille. On ilo valmentaa ja työskennellä pelaajan kanssa, joka tekee asiat intensiteetillä ja haluaa pelata niin korkealla tasolla.”

”Hänen ikänsä ei vaikuta negatiivisesti. Kun katsot hänen peliesityksiään ja kuinka hän harjoittelee, se on ollut pelkästään positiivista tähän saakka. Toivottavasti se jatkuu pitkään. Ei vain hänen takiaan, vaan hänellä on myös valtava vaikutus koko joukkueeseen.”

Silva kiitti luottamuksenosoituksesta eilisessä ottelussa, kun Chelsea kaatoi Sheffieldin kotonaan 4-1-lukemin. Hän puski sinipaidat 3-1-johtoon ensimmäisellä Valioliigaosumallaan. Muista Chelsean maaleista vastasivat Tammy Abraham, Ben Chilwell sekä Timo Werner. Sheffieldin ainokaisen ja ottelun avausosuman teki David McGoldrick.