Advertisement

Lampardin mukaan Chelsea olisi ansainnut pilkun Man Unitedia vastaan – ”VAR:n pitäisi olla täällä juuri näitä hetkiä varten”

Valioliigaviikonlopun ottelut ovat herättäneet paljon keskustelua varsinkin tuomariratkaisuiden takia. Tämänpäiväisen Lucas Dignen kyseenalaisen ulosajon lisäksi monien mielestä Chelsealta vietiin rangaistuspotku eilisessä 0-0-tasapelissä Manchester Unitedia vastaan.

Harry Maguire roikkui kaksin käsin Cesar Azpilicuetassa kiinni purkaessaan Chelsean kulmapotkua ensimmäisen puoliajan loppupuolella. Sky Sportsin studio oli yksimielinen rangaistuspotkun viheltämisestä ja Azpilicueta itse kertoi Sky Sportsin haastattelussa kokeneensa vääryyttä tilanteessa.

”Kentällä minusta tuntui, että se oli rangaistuspotkun arvoinen rike. Olin hänen edessään ja tunsin hänen molemmat kätensä kaulani ja olkapäitteni ympärillä.”

 Myös Chelsea-manageri Frank Lampard oli häkeltynyt tuomiosta. Hänen mielestään pallo olisi pitänyt viedä pisteelle.

”Ilman epäilyksiä (pilkku). Odotan mielenkiinnolla, mitä muut ovat mieltä asiasta. Puhuin pelaajille ennen ottelua paljonko he (Manu) ovat saaneet rangaistuspotkuja kahden edelliskauden aikana – he ovat maileja muita edellä määrissä.”

”Se oli todella selvä pilkku – VAR:n pitäisi olla täällä juuri näitä hetkiä ja päätöksiä varten. Nuo eivät ole helppoja tuomareille pelin tiimellyksessä – ymmärrän sen täysin. Mutta en ymmärrä, miksi palloa ei tarkistuksen jälkeen viety pilkulle.”

”Tuomari antaisi sen, jos kävisi katsomassa monitorista. En usko, että olisi mitään selitystä olla antamatta pilkkua, kun näet kuvan ja lukon, missä hän (Azpilicueta) on. Tuomio oli yllätys ja heillä oli aikaa tarkastella sitä. Joskus heillä menee kauan tarkistaa, mutta he katsoivat tätä vain nopeasti ja jatkoivat peliä. Olen yllättynyt.”

Chelsea on kuuden ottelun jälkeen sarjassa kymmenentenä yhdeksällä pisteellä. Manulle tasapeli tarkoitti siirtymistä seitsemään pisteeseen ja 15. sijalle viiden pelatun ottelun jälkeen.