Lauantain Valioliigakierros alkoi vauhdikkailla kamppailuilla – Everton kolmanteen voittonsa, Man United ratkaisi vasta lisäajalla

Lauantain Valioliigakierros alkoi kahdella mielenkiintoisella kamppailulla, kun Brighton isännöi Man Unitedia ja Crystal Palace Evertonia. Viihdettä ja vauhtia ei kamppailuista puuttunut ja varsinkin päivän ensimmäinen kamppailu tarjoili suurta draamaa katsojille. Man United avasi voittosarakkeensa viimeisen minuutin maalilla.

Brighton esitti pirteinä otteita koko ottelun aikana ja kotijoukkue rikkoikin kuparisen 40. peliminuutin kohdalla. Tariq Lamptey kaadettiin rangaistusalueella väärin ottein ja Neal Maupay napautti Brightonin 1-0 johtoon. Man United kuitenkin kuittasi johtomaalin vielä ennen puoliaikaa, kun pallo kimposi epäonnen soturi Lewis Dunkin jalasta omiin sivuvapaapotkun jälkitilanteessa.

Toisella puoliajalla tapahtui, kotijoukkue Brighton jatkoi upeaa esitystään ja maalipaikkoja siunaantui reilusti enemmän kuin vieraille. Kuitenkin Manu iski ensin Marcus Rashfordin sivalluksella. Nuori englantilainen piti Brighton puolustusta pilkkanaan nopean vastahyökkäyksen päätteeksi 53. peliminuutilla. Brighton jatkoi loppukiriään ahnaasti ja kolisutteli vierasjoukkueen maalipuita oikein urakalla. Kiri palkittiin lisäajan loppuhetkillä, kun Solly March puski kotijoukkueen lähietäisyydeltä tasoihin. Man United sai kuitenkin viimeisen sanan. Harry Maguiren pusku kulman jälkitilanteesta osui Maupayn käteen ja pallo vietiin pilkulle ottelun absoluuttisilla loppuhetkillä. Bruno Fernandes ei erehtynyt, vaan toi vieraille täyden pistepotin kotiin viemisiksi. Tappio oli Brightonille katkeraa kalkkia, koska tilastojen ja kenttätapahtumien valossa se olisi ansainnut paljon enemmän.

Päivän toinen ottelu käytiin Selhurst Parkilla. Kuumasti kautensa startannut Everton haki jo kolmatta voittoa kolmannesta ottelustaan. Crystal Palace ei kuitenkaan taipunut hevillä.

Kamppailu ratkesi maalien puolesta ensimmäisen puoliajan aikana. Dominic Calvert-Lewin jatkoi uskomatonta alkukauttaan Valioliigassa. Nuori englantilaishyökkääjä ohjasi jo kauden viidennen osumansa matalasta keskityksestä 10. minuutin kohdalla. Palace kairasi itsensä tasoihin varttia myöhemmin. Cheikhou Kouyate nousi korkeimmalle kulmapotkun jälkitilanteessa ja nikkasi kotijoukkueen 1-1 lukemiin. Ottelun ratkaisumaali nähtiin rangaistuspotkusta 40. minuutilla. Brassihyökkääjä Richarlison avasi sarjakauden maalitilastonsa varmalla laukauksella vasempaan yläkulmaan.

Everton johtaa siis kolmen kierroksen jälkeen sarjaa puhtaalla pelillä. Valioliigassa nähdään tänään vielä kaksi ottelua, kun West Bromwich ja Chelsea sekä Burnley ja Sothampton iskevät yhteen 19.30 ja 22.00 alkavissa otteluissa!