Advertisement

Leicester harjasi sarjanousijan – Evertonille iso voitto Tottenhamin vieraana

Valioliigaviikonloppu jatkui sunnuntaina kahden ottelun voimin, kun West Bromwich ja Leicester sekä Tottenham ja Everton kohtasivat. Valioliigafutis palasi sunnuntain ensimmäisessä kohtaamisessa The Hawthornsille, mutta kotijoukkueena toiminut sarjanousija sai tuta ylimmän sarjatason karun arjen.

Ensimmäinen puoliaika mentiin maaleitta ja kuparisen rikkoutumista saatiin odotella lähes tunti. Valioliigadebytantti Timothy Castagne päästi vierasjoukkueen piinasta ja pääsi välittömästi maalin makuun Valioliigakentillä. Belgialaislaitapuolustaja nikkasi pallon vitosen viivalta vastustamattomasti verkkoon.

Leicester tuli toiselle puoliajalle sisuuntuneena ja sarjanousijalla ei ollut annettavaa sinipaitojen vyörytyksessä. Loppulukemat viimeisteltiin pilkulta, kun Jamie Vardy pääsi kahteen otteeseen pallon taakse. Viime kauden maalikuningas ei erehtynyt, vaan viimeisteli kahdesti vasempaan alakulmaan, ensimmäisen 74. ja toisen 84. peliminuutilla. Näin ollen Leicester oli vakuuttava vieras ja harjasi voiton 0-3 lukemin.


Päivän toinen ottelu käytiin Tottenhamin ja Evertonin välillä. Molemmilla joukkueilla oli näytön paikka, joka näkyi pelaajien otteissa. Molemmat esiintyivät tarkasti, eikä virheitä juurikaan nähty.

Everton vei kuitenkin pidemmän korren Dominic Calvert-Lewinin maalilla. Englantilaishyökkääjä pääsi ensimmäisenä kiinni Lucas Dignen sivuvapaapotkuun ja puski Tottenham-puolustuksen edestä Evertonin voittoon. Ancelotti sai siis haluamansa huippumanagerien nokkapokassa 0-1 numeroin.