Advertisement

Leicester-hyökkääjä ei ole tyytyväinen rooliinsa

Nigerialainen Ahmed Musa siirtyi kesällä 2016 Leicester Cityyn venäläisestä TsSKA Moskovasta. Hän oli juuri ampunut 13 maalia kaudessa Venäjän pääsarjassa ja Leicester pulitti hänestä seuran ennätyssiirtosumman, raportoidusti 16,6 miljoonaa puntaa. Ensimmäisellä kaudellaan Musa pelasi Valioliigassa 21 ottelua, mutta onnistui maalinteossa vain kahdesti.

Nyt 25-vuotias Musa on pudonnut Leicesterin suunnitelmista lähes kokonaan. Hän pelasi elokuussa joukkueen ensimmäisessä liigacupin ottelussa Sheffield Unitedia vastaan koko pelin, tehden yhden maalin 4-1 -voitossa. Se on toistaiseksi hänen kauden ainoa esiintymisensä edustusjoukkueessa. Valioliigassa hän ei ole mahtunut edes kokoonpanoon.

“Sitä sattuu. Pelaan tosissani harjoituksissa, yritän antaa aina kaikkeni”, Musa kommentoi Goal.comin mukaan. “En tietenkään ole tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen, mutta jalkapallo on välillä monimutkainen asia.”

Musan huhuttiin siirtyvän Hull Cityyn kesällä. Hullin nykyinen manageri on hänen entinen valmentajansa Moskovasta, Leonid Slutsky. Musa olikin kiinnostunut siirrosta, mutta ei kuitenkaan ollut valmis siirtymään sarjatasoa alemmas.

“Slutsky on kuin isä minulle. Me olemme jatkuvasti yhteyksissä ja kommunikoimme lämpimästi” Musa jatkoi. “Hän on aina auttanut minua uskomaan itseeni, uskomaan vahvuuksiini. Ja hän todella halusi minut joukkueeseensa. En voi vain sanoa hänelle ‘ei’. Ehkä lähitulevaisuudessa vielä pelaan hänen joukkueessaan. Hull City pelaa Mestaruussarjassa, mikä on se ongelma. Sen syyn takia minun oli vaikea päättää.”

Leicester City vaihtoi viime kuun lopulla valmentajaa, kun potkut saaneen Craig Shakespearen tilalle tuli ranskalainen Claude Puel. Nähtäväksi jää, paraneeko Musan asema Puelin alaisuudessa. Toistaiseksi kahdessa ottelussa mahdollisuutta ei ole tullut, ja joukkueen hyökkäyskin on toiminut hyvin. Mikäli tilanne on tammikuussa yhä sama, Musa saattaa olla hyvin todennäköinen siirtyjä.