Leicester ja Chelsea tasapeliin – Lampard harmitteli ottelun alla Chelsean saamattomuutta siirtoikkunassa

Kuva: TT, Anna Gowthorpe

Chelsea-manageri Frank Lampard kommentoi tiukkaan sävyyn seuran heikkoa menestystä tammikuun siirtoikkunan aikana. Siirtopannasta tammikuussa vapautunut Chelsea ei hankkinut riveihinsä yhtäkään uutta pelimiestä.

”Meistä tuli luultavasti altavastaajia taistelussa top-4 sijoituksista, koska muut joukkueet ympärillämme Valioliigassa vahvistuivat.”

”Se on fakta. Olemme nyt missanneet kaksi edellistä siirtoikkunaa ja se, että missasimme viimeisimmän ikkunan, oli erittäin ratkaiseva takaisku.”

Lampardin johtama Chelsea matkasi Leicesterin vieraaksi viikonlopun ensimmäiseen Valioliigakamppailuun. Ottelun merkitys top-4 sijoitusten kannalta oli molemmille joukkueille erittäin tärkeä ja se näkyi.

Ensimmäinen puoliaika oli selvästi Chelsean hallussa. Tammy Abrahamille siunaantui vierasjoukkueen vaarallisimmat maalipaikat, mutta viimeinen silaus jäi uupumaan. Leicesterin ainoa paikka tuli maalinpörssin kärjessä olevalle Jamie Vardylle, mutta Willy Caballero vei tilanteessa pidemmän korren. Puoliajalle mentiin siis maalittomassa tasatuloksessa.

Toisella puoliajalla alkoi tapahtua myös maalien muodossa. 100. Valioliigaottelua pelannut Antonio Rüdiger juhlisti merkkipaaluaan viemällä vieraat 0-1 johtoon jo 46. peliminuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta. Leicester vastasi kuitenkin huutoon vain kahdeksan minuuttia myöhemmin. Harvey Barnes leikkasi vasemmalta laidalta boksin sisään ja ampui onnekkaasti kimmokkeen avustuksella pallon Chelsea-maalin takakulmaan.

10 minuuttia Barnesin tasoituksesta Leicester iski uudestaan. Upean hyökkäyksen päätteeksi Ben Chilwell viimeisteli kylmän viileästi viiden metrin viivan tuntumasta kotijoukkueen 2-1 johtoon. Chelsea ei kuitenkaan takaiskusta lannistunut, vaan nosti itsensä tasoihin, jälleen kerran Rüdigerin toimesta. Saksalaistoppari nousi omiin korkeuksiinsa Mason Mountin antaman sivuvapaapotkun jälkeen ja nikkasi pallon yli voimattoman Kasper Schmeichelin.

Barnesin hukattua tuhannen taalan paikan 85. minuutilla, jäi Rüdigerin tasoitus ottelun viimeiseksi maaliksi ja pisteet jaettiin 2-2 lukemin. Leicester jatkaa Valioliigan kolmannella sijalla, Chelsean ollessa kahdeksan pistettä kettulaumaa perässä neljännellä sijalla.