Leicester seuraennätykseen – voittoputki pääsarjatasolla venyi kahdeksan ottelun mittaiseksi

Kuva: TT, Eddie Keogh

Leicester Cityn upea alkukausi sai jatkoa, kun kettulauma matkusti Aston Villan vieraaksi Villa Parkille. Ennakkoon ottelusta odotettiin tasaista vääntöä, Villan ollessa hyvä kotijoukkue, mutta toisin kävi.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja ensimmäistä maalia saatiin odotella 20. peliminuutille saakka. Jamie Vardy ampaisi Villa puolustuksen selustaan ja viimeisteli Leicesterin 0-1 johtoon pienen räpellyksen jälkeen. Vardy on nyt tehnyt kahdeksassa peräkkäisessä Valioliigaottelussa maalin.

Leicester lisäsi johtoaan parikymmentä minuuttia myöhemmin, kun edellisen ottelun ratkaisija Kelechi Iheanacho ohjasi James Maddisonin keskityksen Villan verkkoon. Aston Villa kavensi vielä lukemat 2-1:een ennen puoliajalle siirtymistä, kun Jack Grealish ampui boksissa hetken kimpoilleen pallon takatolpan kautta Kasper Schmeichelin taakse.

Toisen puoliajan ensiminuutit mentiin Villan täydellisessä kontrollissa, kunnes Leicester sai ensimmäistä kertaa vietyä pelivälineen hyökkäyskolmannekselle. Heti alkoi tapahtua ja Jonny Evans nikkasi kulmapotkusta upealla tavalla 1-3 -johtolukemat.

Tämän jälkeen Villan selkäranka naksahti ja loppupuoliaika meni numeroiden kaunistelun merkeissä. Jamie Vardy iski illan toisensa ja kasvatti eroaan maalipörssissä seuraavana tulevaan Tammy Abrahamiin nähden jo viiteen osumaan. Päivät maalit nostivat Vardyn maalisaldon 16:sta tämän kauden Valioliigassa. 1-4 päättynyt kamppailu oli lopulta Leicesterin leikittelyä sarjanousijan kustannuksella.

Leicesterille voitto oli kahdeksas peräkkäinen Valioliigakentillä ja se rikkoi seuran ennätyksen peräkkäisten voittojen määrästä ylimmällä sarjatasolla.  Leicester on tällä hetkellä ainoa potentiaalinen Liverpoolin uhkaaja, sen ollessa sarjajohtajaa 8 pistettä jäljessä. Kolmantena olevaan Manchester Cityyn ero kasvoi jo kuuteen pisteeseen.