Advertisement

Leicester upeasti tappioasemasta voittoon Vichain muisto-ottelussa

Kuva: TT, Craig Brough

Leicesterilla oli edessään tunteikas iltapuhde, kun Burnley saapui vierailulle King Power Stadiumille. Ottelussa muistettiin menehtynyttä Leicesterin omistaja Vichai Srivaddhanaprabhaa, joka kuoli vuosi sitten tässä kuussa neljän muun ohella King Powerin lähellä helikopterionnettomuudessa. Vichai oli Leicesterissa ja pelaajien keskuudessa erittäin suosittu ja arvostettu henkilö.

Hiljaisen hetken jälkeen ottelu saatiin liikkeelle ja ensimmäinen maali nähtiin 26. minuutilla, kun Burnleyn uusi-seelantilaishyökkääjä Chris Wood sivalsi vieraat johtoon maalin edustalta. Kuitenkin ennen ensimmäisen puoliajan loppua Leicester sai kirinsä käyntiin, kun Jamie Vardy viimeisteli tasoitusmaalin Harvey Barnesin esityöstä. Upea pusku viiden metrin viivan tuntumasta oli 32-vuotiaalle kauden kuudes täysosuma.


Leicesterin voiton sinetöi lopulta Youri Tielemans, joka osui puiden väliin 74. peliminuutilla. Nuori belgialaiskeskikenttämies naulasi keskityksen jälkitilanteesta pallon vastustamattomasti riman kautta Nick Popen taakse. Ottelun loppuhetkillä nähtiin paljon puhuttanut tilanne, kun Burnley sai pallon Leicesterin verkkoon Woodin laukauksen jäljiltä. Kuitenkin Wood oli rikkonut tilanteessa viimeisen kosketuksen tilanteessa palloon ottanutta Jonny Evansia ja VAR-tarkastuksen jälkeen osuma hylättiin rikkeenä.

Leicester nousi voitolla sarjataulukon kakkoseksi 17 pisteellä ja upea nousu tappioasemasta kruunasi Vichain muisto-ottelun. Burnley on kierroksen jälkeen kahdeksantena 12 pisteellä. Leicesterin alkukausi Valioliigassa on ollut loistava ja se on 9. kierroksen jälkeen parempi kuin heidän mestaruusvuonnaan.