Advertisement

Lihasvammasta kärsivä Pickford sivuun maajoukkueesta

Englannin jalkapalloliitto tiedotti tänään, että Evertonin maalivahti Jordan Pickford jättäytyy sivuun syyskuun MM-karsintaotteluista Maltaa sekä Slovakiaa vastaan. Syynä on lihasvamma, jonka Pickford sai sunnuntaina pelatussa Valioliigan ottelussa Chelseaa vastaan. Everton hävisi ottelun Chelsealle lukemin 2-0.

Koska maajoukkueen mukana on jo Joe Hart, Jack Butland sekä Tom Heaton, Englannin päävalmentaja Gareth Southgate ei ole kutsunut Pickfordin tilalle uutta maalivahtia. Pickford ei ole vielä päässyt tekemään debyyttiään A-maajoukkueessa, mutta tuli jo viime vuoden marraskuussa valituksi ensimmäisen kerran joukkueeseen mukaan.

”Saavuttuaan St. George’s Parkiin [Englannin maajoukkueen harjoituskeskus] sunnuntaina illalla, 23-vuotias Pickford sai arvion lihasvammasta, jonka hän sai seurajoukkueelleen pelatessa”, Englannin liiton tiedotteessa sanotaan. ”Englannin sekä Evertonin lääkintähenkilökunnat kävivät keskusteluja, joiden jälkeen päätettiin, että on pelaajan parhaan edun mukaista palata Finch Farmille [Evertonin harjoituskeskus] saamaan jatkohoitoa.”

Everton hankki Pickfordin kesällä sarjaporrasta alemmaksi pudonneesta Sunderlandista peräti 25 miljoonan punnan siirtosummalla selkeäksi ykkösmaalivahdikseen. Tiedotteessa ei otettu kantaa vamman vakavuuteen, mutta todennäköisesti kyseessä on pelkkä varotoimenpide, eikä Pickford joudu sivuun Valioliigan peleistä ainakaan pitkäksi aikaa. Mikäli Pickford on pidempään sivussa, Evertonilla on vaihtoehtoina korvaajaksi kokenut hollantilainen Maarten Stekelenburg sekä espanjalainen Atletico Madridin kasvatti Joel Robles. Pickfordilla on nyt lähes kaksi viikkoa aikaa toipua Evertonin seuraavan ottelun ollessa kotipeli Tottenhamia vastaan 9. syyskuuta.