Advertisement

Lionel Messi ilmaissiirrolla Manchester Cityyn kesällä?

Kuva: TT, Andres Kudacki

Siirtohuhut FC Barcelonan tähtipelaaja Lionel Messin ympärille saivat tuulta alleen tällä viikolla, kun argentiinalainen otti yhteen katalonialaisseuran urheilutoimenjohtaja Eric Abidalin kanssa.

Kaikki sai alkunsa Abidalin väitteistä, joiden mukaan pelaajien kehno asenne johti seuran ex-manageri Ernesto Valverden potkuihin. Messi ei tätä sulattanut, vaan kirjoitti asiasta vastineensa Instagram-tilillään. Messin mielestä pelaajien syyllistäminen yleisesti likaa kaikkien maineen.

Espanjalaislähteiden mukaan asia on sittemmin käsitelty katanolialaisseuran sisällä ja riita on saatu poikki – kenties voitakin väliin.

ESPN FC:n mukaan Manchester City kuitenkin tarkkailee Messin tilannetta, joka voisi olla saatavilla ilmaiseksi kesän siirtomarkkinoilla.

32-vuotiaalla Messillä on sopimuksessaan pykälä, joka sallii hänen poistumisensa katalonialaisseurasta ilmaiseksi kauden päätteeksi. City-leirissä tiedostetaan, että argentiinalaishyökkääjän lähtö on epätodennäköistä, mutta he ovat erittäin kiinnostuneita hänen allekirjoituksestaan ensi kesänä, tai kesällä 2021, kun hänen nykyinen sopimuksensa päättyy.

Cityn uskotaan olevan Messin ”allekirjoitusjonon” kärjessä, koska argentiinalaisella on läheiset suhteet manchesterilaisseuran urheilutoimenjohtaja Txiki Begiristainiin, toimitusjohtaja Ferran Sorianoon sekä manageri Pep Guardiolaan.

Messi ja Guardiola voittivat yhdessä Barcelonassa vuosina 2008-2012 kolmesti La Liga -mestaruuden sekä kahdesti Mestarien liigan.