Advertisement

“Liverpool 1-2 pelaajan päässä mestaruudesta”, arvioi entinen poolpeluri

Liverpool on vahvistunut merkittävästi kahden viimeisen siirtoikkunan aikana, mutta entisen Liverpoolin keskikenttämiehen Charlie Adamin mielestä Liverpool tarvitsee edelleen yhden tai kaksi hankintaa voittaakseen Valioliigan.

“Tähän mennessä Liverpool on tehnyt loistavaa työtä”, Adam arvioi BBC:n Radio 5 live- lähetyksessä. BBC kertoo tarkemmin Adamin kommenteista uutisessaan, jossa Adamia lainataan.

“Hän (Klopp) on tuonut laatua joukkueeseen, mutta mielestäni olisi syytä vielä hankkia keskuspuolustaja”, Adam lataa. Tammikuussa Virgil van Dijkista tuli siirtohistorian kallein puolustaja, kun hän siirtyi Southamptonista Liverpooliin. Liverpoolissa pelaavat myös Kroatian maajoukkueen kanssa MM-finaalissa asti pelannut Dejan Lovren ja kamerunilainen Joel Matip. Lisäksi virolainen Ragnar Klavan on toiminut vaihto- ja varamiehenä. Matipista ehkä odotettiin enemmän, mutta van Dijkin tulo sysäsi hänet kolmostoppariksi, kun van Dijk ja Lovren löysivät helposti yhteisen sävelen.


Adamin näkemys saattaa nostattaa ainakin Lovrenin kulmakarvoja. Mies pelasi sekä Mestarien liigan finaalissa että MM-finaalissa, mutta silti hän ilmeisesti Adamin näkemyksessä olisi enemmän rotaatiopelaaja. Adamin näkemyksille voi toki viitata kintaalla, mies kun on pelikentillä viime vuosina näyttänyt entistä hitaammalta ja korttiherkältä. Hän jatkaa uraansa Mestaruussarjan Stokessa.

Stoke lieneekin yksi syy, miksi hänen kommenttejaan on pyydetty, sillä Liverpool vahvistui tovi sitten Adamin Stoke-aikaisella joukkuetoverilla Xherdan Shaqirilla, joka ehti jo tehdä näyttävän avausmaalinsa Liverpoolin paidassa harjoitusottelussa Manchester Unitedia vastaan. Adam kertoo, että Shaqiri tulee olemaan hyvä vaihtoehto Mohamed Salahille, mutta varoittaa samalla Shaqirin luonteesta.

“Hän haluaa pelata isoissa peleissä. Hän saattaa turhautua penkillä istumiseen. On kyse siitä, kuinka kauan hän jaksaa odottaa Kloppin ratkaisuja”, Adam arvioi.

“Mielestäni hän sopii Liverpooliin. Hän on laatupelaaja, joka ansaitsee olla siellä”, Adam kehuu Shaqiria vielä.

Mysteeriksi jää, oliko Adamilla mielessä joku toinenkin pelaaja, jota Liverpool tarvitsisi mestaruustaistelussa. Tuskin hän ainakaan itseään sinne olisi tyrkyttämässä.