Advertisement

Liverpool isännöi kauden ensimmäistä Merseysiden derbyä

Valioliigan 14:sta ottelukierros pelataan päätökseen sunnuntai-iltana, kun Liverpool ja Everton kohtaavat Anfieldillä kauden ensimmäisessä Merseysiden derbyssä.

Sarjakakkonen Liverpool on pelannut loistavan alkukauden, eikä ole hävinnyt Valioliigassa vielä ainuttakaan ottelua. Viime viikonloppuna joukkue kaatoi Watfordin vieraskentällä selvin 3-0 -lukemin, ja säilytti eron sarjan kärjessä pyyhältävään Manchester Cityyn kahdessa pisteessä.

Alkuviikolla Liverpool kohtasi Mestarien liigassa PSG:n ja koki karvaan 2-1 -vierastappion. Liverpoolilla on ollut viime aikoina suuria vaikeuksia vieraspeleissään. Se on voittanut seitsemästä viimeisestä ottelustaan vain kaksi. Sunnuntaina joukkue pääsee kuitenkin pelaamaan kotikentällään, jossa se on esiintynyt loistavasti koko kauden. Valioliigan kuudesta kotiottelustaan Liverpool on voittanut viisi ja pelannut kerran tasan, maalieron ollessa komea, 14-1.

Everton on pelannut alkukauden hyvin ja löytyy sarjasta sijalta kuusi. Joukkueen pelaajamateriaali on laadukas ja laaja, joten liverpoolilaisseuran tuleekin taistella sijoituksista kärkikuusikossa.

Viime viikonloppu Everton palasi takaisin voittokantaan kukistamalla kotikentällään sarjanousija Cardiffin 1-0 -lukemin.

Everton-manageri Marco Silva kertoi ottelun alla pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että joukkue aikoo pelata ottelussa omalla rohkealla pelityylillään.

“Ei ole järkevää olla pelaamatta ottelua omalla tavallamme, Silva sanoi.

“Valmistauduimme otteluun samalla tavalla kuin joka viikko.

“Minulle tärkeintä on, että meidän fanit näkevät saman Evertonin kentällä kuten aina.

Joukkueer kohtasivat viime kaudella kolme kertaa. Molemmat valioliigaottelut päättyivät pistejakoon, mutta FA Cupissa Liverpool onnistui kukistamaan Evertonin maalein 2-1, ja nappasi täten itselleen Merseysiden herruuden.

Liverpoolilta ottelusta sivussa ovat pelikieltoa kärsivä Jordan Henderson sekä pitkäaikaispotilas Alex Oxlade-Chamberlain. Lisäksi Adam Lallanan, Divock Origin sekä Dominic Solanken pelaaminen ottelussa on epävarmaa.

Everton pääsee lähtemään otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla.

Kauden ensimmäinen Merseysiden derby potkaistaan käyntiin sunnuntai-iltana kello 18.15.

Kaipaatko lisäjännitystä otteluihin? Betssonin pelikohteet kaikkiin valioliigaotteluihin löydät täältä!