Advertisement

Liverpool ja Arsenal ottavat yhteen Anfieldilla huippuottelussa

Tämän kierroksen ehdoton huippuottelu pelataan tänään illalla Anfieldilla, jossa kotijoukkue Liverpool saa vieraakseen Arsenalin. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Emiratesilla päättyi 1-1 ja oli alusta loppuun todella vauhdikas ja viihdyttävä kohtaaminen. Tuolloin James Milner vie vieraat 0-1 johtoon, mutta Alexandre Lacazette iski tasoituksen viimeisen kymmenminuuttisen aikana.

Liverpool johtaa Valioliigaa kuuden pisteen erolla ennen Tottenhamia. Joukkue on ollut jälleen tutun tehokas, mutta myös oma pää on pitänyt erinomaisesti. Joukkueella on toistaiseksi vain seitsemän päästettyä maalia, joka onkin yksi suurimmista syistä joukkueen tämän hetkiseen sarjasijoitukseen. Joukkueella ei tällä hetkellä näytä olevan suuria heikkouksia. Tämä ei helpota vierasjoukkueen tilannetta millään tavalla, mutta vastaavanlaisissa suurissa otteluissa kaikki on kuitenkin mahdollista. Kotijoukkue lähtee kuitenkin kivenkovana ennakkosuosikkina illan kohtaamiseen. Jürgen Klopp tiedostaa mahdolliset haasteet myös kotijoukkueen kannalta tulevassa ottelussa.

”He ovat hyvä ja vahva joukkue, sekä pallon kanssa hyvin eläväisiä. Heidän vastahyökkäyksensä ovat järjettömän nopeita”, Klopp kertoi.

Pierre-Emerick Aubameyang sekä Alexandre Lacazette ovat hyvä hyökkäyspari. Uskomattomat hyökkääjät ja nopeat laiturit tekevät heistä todella hyvän joukkueen.”

Tuloksellisesti Arsenalin viimeiset ottelut eivät ole menneet aivan parhaalla mahdollisella tavalla. Kolmesta viimeisestä ottelusta joukkueella on voitto, tasapeli ja tappio. Tappio tuli Southamptonille vieraissa ja tasapeli Brightonille niin ikään vieraissa. On sanomattakin selvää, että tässä vieraspelissä haasteet nousevat entisestään. Joukkueen on pystyttävä pelaamaan lähes täydellinen ottelu, mikäli haluavat saada mukaansa toivomansa tuloksen. Liverpool on edelleen ainoa joukkue ilman tappioita. Unai Emeryltä kysyttiin hänen mielipidettään siihen, pystyykö Liverpool pelaamaan koko kauden Valioliigassa ilman tappioita.

”He pystyvät siihen, sillä he ovat tälläkin hetkellä tekemässä niin. Me pelasimme kolme kautta sitten Liverpoolia vastaan Sevillan kanssa Eurooppa-liigan finaalissa. Heidän kehityksensä tuosta ottelusta on hyvä esimerkki”, Emery kertoi.

”Tämä kehitys on myös yksi esimerkki meille tällä hetkellä. Meidän on oltava erittäin vaativia itseämme kohtaan, jotta voimme ottaa tämän askeleen mahdollisimman nopeasti matkallamme.”

”Meidän on kuitenkin oltava toisinaan myös kärsivällisiä. Se on meille hyvin tärkeää.”

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom