Advertisement

Liverpool ja Everton maalittomaan pistejakoon

Sunnuntain Valioliigaottelut päättyivät varsinaiseen herkkupalaan, kun Merseysiden derby näki päivänvalon Goodison Parkilla. Kauan odotettu paluu pelikentille kului niin kuin odottaa saattoi, tunnustellen ja totutellen. Liverpool lähti otteluun ilman Andy Robertsonia, jonka lisäksi Mohamed Salah aloitti vaihtopenkin puolelta. Everton sai jalkeille parhaimman miehistönsä.

Ensimmäisellä puoliajalla ei maalipaikoilla juhlittu. Puoliajan paras paikka siunaantui Roberto Firminolle nopean vastahyökkäyksen jäljiltä, mutta brasilialaisen vasemman jalan laukaus rangaistusalueen rajalta suuntautui takatolpan väärälle puolelle.

Tauon jälkeen ottelun tempo nousi ja lopulta kotijoukkue Everton oli lähempänä rikkoa kuparisen. Toisen puoliajan paras paikka nähtiin kymmenen minuuttia ennen loppua. Richarlison tarjoili matalan keskityksen Dominic Calvert-Lewininille, jonka takavasarayrityksen Alisson torjui. Torjunnan jälkeinen irtopallo lennähti Tom Daviesin ulottuville, mutta Davies ei kuitenkaan päässyt jatkoyrityksellä tolppaa lähemmäksi.


Liverpool on ottelun jälkeen viiden pisteen päässä mestaruudesta. Evertonilla tasapeli merkitsi nousua 12. sijalle.