Liverpool jäi tasapeliin Napolia vastaan ja ajautui kuilun partaalle – Mestarien liigan itävaltalaisyllättäjällä mahdollisuus jysäyttää kova pommi päätöskierroksella

Kuva: TT, Andrew Yates

Hallitseva Mestarien liigan voittaja Liverpool ei onnistunut keskiviikko-iltana varmistamaan jatkopaikkaansa jäätyään 1-1 -kotitasapeliin Napolia vastaan.

Liverpool dominoi peliä alusta loppuun, mutta Napolin Dries Mertens vei vierailijat johtoon 21. peliminuutilla. Maalia tarkistettiin pitkään VAR:ilta, mutta tuomio ei muuttunut ja pallo vietiin keskipisteelle.

Liverpool lisäsi kaasua toisella puoliajalla ja otti entistä enemmän otetta pelistä. Isäntien raivoisa painostus palkittiin lopulta toisen jakson puolivälissä, kun Dejan Lovren puski James Milnerin antamasta kulmapotkusta pallon maaliverkkojen perukoille.

Napoli ei onnistunut luomaan ainuttakaan maalitilannetta koko toisella puoliajalla, joka kertoo kaiken pelin kulusta. Vierailijoiden onneksi puolustuspeli kuitenkin toimi, ja ottelua hallinnut Liverpool ei onnistunut tekemään toista maalia.

1-1 -tasapeli oli Napolille loistava tulos, sillä italialaisille riittää jatkopaikkaan tasapelikin päätöskierroksen kotiottelusta lohkon lilliputti Genkiä vastaan.

Liverpool kohtaa lohkovaiheen viimeisessä ottelussa vieraissa itävaltalaisen Salzburgin. Salzburgilla on mahdollisuus jysäyttää kotiyleisönsä edessä Mestarien liiga -kauden isoin pommi, sillä voittamalla Liverpoolin se sysää merseysidelaisseuran ulos jatkopeleistä, mikäli Napoli nappaa pisteenkin Genkiä vastaan.

Betssonin Black Friday -tarjous! Lunasta 500% ensitalletusbonus!