Liverpool jatkoi voittokulkuaan – aseettomille Tykkimiehille kauden avaustappio

Valioliigan kolmas ottelukierros huipentui maanantai-iltana Anfieldilla pelattuun huippuotteluun, jossa kohtasivat hallitseva mestari Liverpool sekä uutta nousua kohti kärkeä tekevä Arsenal.

Molemmat joukkueet olivat aloittaneet kautensa puhtaalla pelillä voitettuaan kaksi ensimmäistä otteluaan, joten jo ennakkoon oli selvää, että jomman kumman, tai molempien voittokulku päättyy.

Liverpool aloitti ottelun vahvasti ja otti ohjat käsiinsä heti alkuminuuteista lähtien. Ensimmäisen 15 minuutin aikana Virgil van Dijk sekä Sadio Mane olivat lähellä maalintekoa, mutta Arsenalin maali pysyi vielä tässä kohtaa ottelua puhtaana.

Reilun 20 minuutin pelin jälkeen Trent Alexander-Arnoldin laukoi rangaistusalueen rajalta, mutta kuti päätyi Arsenal-maalin ylärimaan. Ja kuten niin usein ennenkin, myös tässä ottelussa päti sananlasku: ”kun et itse tee, niin kaveri tekee”. Peli oli ehtinyt vanheta 25 minuuttia, kun Arsenalin Alexandre Lacazette tarjosi kylmää vettä kotijoukkueen niskaan. Ranskalaishyökkääjä sai pallon kuin varkain Andy Robertsonin katastrofaalisen purkuyrityksen seurauksena, ja täräytti pallon vuoren varmasti maaliin.

Liverpool ei takaiskumaalista lannistunut, vaan jatkoi myllytystään. Vain kolme minuuttia Arsenalin johtoaseman jälkeen Mohamed Salah murtautui väkisin Arsenalin rangaistusalueelle ja laukoi terävästi pienestä kulmasta. Bernd Leno venyi Salahin laukauksen eteen, mutta torjui pallon suoraan Sadio Manen jalkoihin, jolla oli helppo työ ”putata” pallo lähietäisyydeltä tyhjään maaliin.

Liverpool siirtyi ottelussa johtoon vielä ennen puoliaikaa. Trent Alexander-Arnold antoi oikealta laidalta millintarkan keskityksen takatolpalle täysin vapaaksi jääneelle Robertsonille, joka kuittasi aiemman töppäilynsä laukoen pallon ohi Lenon.

Toisella puoliskolla Arsenal pääsi hieman paremmin peliin mukaan, mutta ottelu eteni silti Liverpoolin tahtipuikon mukaan.

Reilun tunnin pelin jälkeen Lacazettelle avautui paikka illan toiseen osumaan, mutta Alisson oli maalillaan mies paikallaan.

Ottelun viimeinen maali nähtiin kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Liverpoolin tuore hankinta Diogo Jota sinetöi isäntien voittolukemiksi 3-1. Arsenal-puolustuksen huono purku päätyi Jotan jalkaan rangaistusalueen rajalla, josta portugalilaishyökkääjä laukoi tarkan maanuoliaisen oikeaan alakulmaan.

Liverpool nousi voittonsa myötä Valioliigan sarjataulukossa sijalle kaksi, Arsenal jatkaa sarjassa sijalla viisi. Tykkimiehille avautuu revanssin mahdollisuus jo tulevana torstaina, kun joukkueet kohtaavat toisensa Anfieldilla uudelleen Liigacupin merkeissä.