Advertisement

Liverpool jatkoon FA Cupissa – 18-vuotias Curtis Jones ratkaisi derbyn unelmamaalilla

Kuva: TT, Paul Greenwood

Viikonlopun FA Cup -kohtaamisista ennakkoon mielenkiintoisin kamppailu nähtiin tänään, kun Liverpool ja Everton kilpailivat jatkopaikasta Anfieldilla. Mitään erityisen vauhdikasta peliä ei kuitenkaan nähty, vaikka voittomaali olikin yksi kierroksen kauneimpia. Jürgen Klopp lepuutti kamppailussa suurinta osaa avainpelaajistaan ja Anfieldin nurmella nähtiin nuori joukkue. Everton taasen lähti otteluun ykköskokoonpanollaan.

Ensimmäisen puoliaika päättyi maalittomana, josta Klopp voi jakaa kiitokset maalinsuulla olleelle Adrianille. Espanjalaisvahti pysäytti Richarlisonin, Mason Holgaten sekä Dominic Calvert-Lewinin maalintekoyritykset erinomaisilla reaktiotorjunnoillaan. Liverpoolin kannalta huonoja uutisia toi James Milnerin loukkaantuminen jo ottelun seitsemännellä minuutilla. Milner vaihdettiin pois kentältä hänen tuskaillessaan reitensä kanssa.

Toinen puoliaika oli todella laimeaa nyhjäystä molemmilta joukkueilta. Pitkään näytti jo siltä, että uusintaottelu häämöttää, mutta Liverpoolin 18-vuotias Curtis Jones oli eri mieltä. Englantilaisnuorukainen pamautti 71. peliminuutilla upean laukauksen takayläkulmaan ja räjäytti Anfieldin liitoksistaan. Katso video maalista alta.

Everton ei saanut erityistä kirivaihetta päälle ja näin Carlo Ancelottin johtaman ryhmän FA Cup -taival päättyi jo 3. kierrokselle. Kokonaisuudessaan ottelusta jäi valju kuva, kun normaalin kiihkeä Merseysiden derbyn henki ei näkynyt pelaajien otteissa.