Liverpool juhlii UEFA:n Super Cupin voittoa – Chelsea kaatui rangaistuspotkukilpailun jälkeen

Kuva: TT, Thanassis Stravrakis

Liverpool voitti seurahistoriansa neljännen UEFA:n Super Cupin keskiviikko-iltana kukistamalla Chelsean rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Istanbulissa pelatussa ottelussa riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita koko rahan edestä.

Ottelu alkoi Liverpoolin komennossa, mutta mitä pidemmälle ensimmäinen puoliaika eteni, sen paremmin Chelsea pääsi peliin mukaan.

Lontoolaiset olivat lähellä siirtyä ottelussa johtoon 22. peliminuutilla, kun Pedro pääsi yrittämään lähietäisyydeltä maalintekoa. Espanjalaislaiturin painava laukaus pysähtyi kuitenkin Liverpool-maalin ylärimaan.

Chelsea siirtyi ansaitusti johtoon 36. peliminuutilla, kun Christian Pulisic antoi namupassin Olivier Giroudille, joka tykitti pallon tarkasti alakulmaan ohi Pool-vahti Adrianin.

Vain viisi minuuttia myöhemmin Adrian joutui kaivamaan palloa selkänsä takaa jo toistamiseen, mutta Pulisicin Chelsea-uran avausmaali jäi vielä odottamaan paitsioliputuksen vuoksi. Puoliajalle mentiin lontoolaisten 1-0 -johtoasemassa.

Otteluun selkeänä ennakkosuosikkina lähtenyt Liverpool lisäsi kaasua toiselle puoliajalle ja otti pelin haltuunsa.

Toista puoliaikaa ehdittiinkin pelata vain kolme minuuttia, kun Sadio Mane toi merseysidelaisseuran ottelussa tasoihin. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Liverpool oli siirtyä ottelussa johtoon, mutta Fabinhon tulinen laukaus suuntautui muutaman sentin ohi Kepan vartioiman Chelsea-maalin.

Varsinaisen peliajan viimeisellä 15-minuuttisella molemmilla joukkueilla oli paikkansa ratkaista ottelu, mutta lisämaaleja ei nähty. Lähimpänä maalintekoa oli Chelsean superlupaus Mason Mount, joka sai pallon maaliverkkojen perukoille, mutta tilanne liputettiin paitsioksi. Jatko-otteluun edettiin lukemissa 1-1.

Jatko-ottelussa nähtiin kaksi maalia. Ensimmäisenä maalinteossa onnistui Liverpoolin Mane, joka tykitti upealla laukauksella illan toisen maalinsa. Chelsea tasoitti pelin kuitenkin vain kuusi minuuttia myöhemmin Jorginhon onnistuttua rangaistuspotkusta.

Tasatilanne (2-2) myös jatko-ottelun jälkeen tiesi sitä, että Super Cupin voittaja jouduttiin ratkomaan rangaistuspotkukilpailulla.

Liverpoolin kaikki viisi laukojaa onnistuivat maalinteossa, ja kun Chelsean viimeisenä laukonut Tammy Abraham epäonnistui ainoana koko rankkarikisassa, pääsi Liverpool juhlimaan kauden ensimmäistä pokaaliaan.

Vaikka Chelsea ottelun karvaalla tavalla hävisikin, oli ottelu joukkueelta lupauksia herättävä.

Liverpoolin pelit jatkuvat jo tulevana lauantaina vierasottelulla Southamptonia vastaan. Chelsea puolestaan jahtaa kauden avausvoittoaan sunnuntaina kotiyleisönsä edessä Leicesteriä vastaan.