Advertisement

Liverpool kiinnostunut Ruben Nevesistä valmentajan mukaan

Yksi viime kauden sensaatioista Englannin Mestaruussarjassa oli ehdottomasti Wolverhampton Wanderersin Rúben Neves. Nuori portugalilainen keskikenttäpelaaja toimi joukkueen kapellimestarina kun se eteni sarjan mestaruuteen ja Valioliiga-nousuun asti. Neves palkittiin Wolvesin vuoden pelaajana ja oli myös ehdolla Mestaruussarjan vuoden pelaajaksi.

Otteet ovat jatkuneet hyvinä myös Valioliigan puolella. Nyt 22-vuotias Neves on saanut vierelleen kokeneen maanmiehensä João Moutinhon, joka on toiminut loistavana mentorina Nevesin ottaessa yhä isompia askeleita kohti Euroopan huippua.

Seuraava askel lienee siirto johonkin huippuseuraan. Yksi mahdollisista kohteista on Liverpool. Niin sanoo ainakin Liverpoolin apuvalmentaja Pep Lijnders, jonka mukaan seura on kiinnostunut Nevesin kaltaisesta talentista.


“Tunnen hänet erittäin hyvin, hänen kunnianhimonsa, hänen intohimonsa peliä kohtaan, hänen ammattimaisuutensa”, Lijnders kertoi Sky Sportsin mukaan. “Tiedän mitä hän antaa joukkueelle ja tämän tyyppiset pelaajat kiinnostavat meitä aina.”

Lijnders toimi valmentajana Portossa ennen siirtymistään Liverpoolin organisaatioon. Hän jätti seuran 2014, mutta ehti nähdä 17-vuotiaan Nevesin nousevan Portugalin huippuseuran edustusjoukkueeseen ja suoraan pelaavaan kokoonpanoon.

“Tunnistin hänet heti kun näin hänet Wolvesissa”, Lijnders jatkoi. “Näin saman tekniikan ja ammattimaisuuden. Näin sen pelaajan kaudelta 2013-14 jonka tunsin.”

Mahdollinen este siirrolle saattaa olla kuitenkin Wolvesin Nevesille asettama siirtosumma. Portugalilaisella on neljä vuotta sopimusta jäljellä, eikä Wolvesilla ole mitään kiirettä myydä. Summa saattaa siis hyvinkin lähennellä jopa yhdeksännumeroista.