Advertisement

Liverpool legendat kehottavat Kloppia värväämään Coutinhon – ”Hän on todistetusti hyvä Valioliigassa”

Kuva: TT, Ian Stephen

Brasilialaistaituri Philippe Coutinho jätti Liverpoolin FC Barcelonan takia vuoden 2018 talven siirtoikkunan aikana, mutta ei ole onnistunut vakuuttamaan katalonialaisjättien paidassa. Liverpoolin entiset puolustajat kehottavat nyt Jürgen Kloppia kiinnittämään entisen keskikenttätaiturinsa takaisin punapaitoihin kesän aikana – mikäli hinnasta sovitaan.

Coutinhon mahdollisesta siirrosta takaisin Liverpooliin on keskusteltu jo tovin, ja mielipiteet ovat olleet hyvin kaksijakoisia. Entiset puolustajat Steve Nicol ja Jamie Carragher ovat kuitenkin kehottaneet Liverpoolin valmentajaa värväämään Coutinhon riveihinsä, mikäli Barcelona nielee tappionsa, ja olisi valmis myymään brasilialaisen takaisin ‘alennettuun’ hintaan.


”En väitä, että olisin aktiivisesti hänen perässä, mutta mikäli löytyisi mahdollisuus hankkia Coutinho takaisin sopivalla summalla, niin tekisin sen”, entinen puolustaja sekä legenda Carragher kertoi Liverpool Echolle.

”Olisiko hän tervetullut takisin? Siitä en ole varma. Mutta hänen kyllä pitäisi olla. En näe syytä, miksi hän ei olisi tervetullut.”

”Tiedän hänen saaneen kritiikkiä, koska hän pakotti siirtonsa Barceloonaan. Mutta myös Xabi Alonso halusi Real Madridiin, ja Luis Suarez niin ikään Barceloonaan, ja rakastimme silti heitä senkin jälkeen. Joskus valitsemme ketä rakastamme ja ketä emme. Mikä ero Suarezissa ja Coutinhossa on?”

Coutinhon otteet Barcelonan paidassa ovat olleet hyvinkin ailahtelevia, eikä brasilialainen ole pystynyt jatkamaan otteita, joita nähtiin toistuvasti Anfieldillä. Entinen Liverpool puolustaja Nicol on varhain ilmaissut mielipiteensä Coutinhon mahdollisesta paluusta.

”Aina tarvitsemme lisää maalintekijöitä. Coutinhon kaltainen pelaaja olisi optimaalinen Liverpoolille”, Nicol kertoi ESPN:lle.

”Liverpoolilla on mahtava kärkikolmikko juuri nyt: Firmino, Mane ja Salah ovat fantastisia. Mutta myös he tarvitsevat lepoa.”

”Mutta en tiedä onko Liverpoolilla varaa häneen. Maksaisivatko he 100 miljoonaa puntaa hänestä? En tiedä, mutta jos vastaus on kyllä, mikä vaihtoehto Coutinho olisikaan.”

”En usko hänen olevan sen hintainen, mitä Barcelona hänestä maksoi. Uskon kuitenkin hänen olevan yli 90 miljoonan punnan pelaaja – hän on todistetusti hyvä pelaaja Valioliigassa.”