Liverpool Mestarien liigan finaaliin – AS Roman puheenjohtaja raivoissaan ”Tämä on yksi iso vitsi”

AS Roma ja Liverpool kohtasivat Mestarien liigan välierien toisessa osassa Roomassa. Ottelun panoksena oli finaalipaikka, jossa vastaan asettuisi Real Madrid. Liverpoolin lähtökohdat otteluun olivat hyvät, sillä se oli kotikentällään ottanut 5-2 voiton.

AS Roma aloitti ottelun pirteästi, mutta sai kylmää suihkua niskaansa jo yhdeksän minuutin kohdalla. Sadio Mane pääsi iskemään Radja Nainggolan karkeasta syöttövirheestä vierailijat 0-1 johtoon. Hyvien ensi minuuttien jälkeen Liverpoolin vierasmaali oli pahin asia, mitä ottelussa olisi AS Roman kannalta tapahtua. Roomalaiset eivät kuitenkaan luovuttaneet. He jatkoivat teräviä hyökkäyksiä ja 15. minuutin kohdalla joukkue sai myös palkinnon. Liverpoolin Dejan Lovren potkaisi pallon päin James Milnerin päätä, josta pallo kimposi ohi hölmistyneen Liverpool-maalivahti Loris Kariuksen.

Liverpool meni 25. minuutin kohdalla 1-2 johtoon, kun Edin Dzeko puski kulmasta pallon kohti omaa maalia. Georginio Wijnaldum pääsi jatkamaan Dzekon puskun AS Roman maaliin. Tauolle mentiin vieraiden 1-2 johdossa.

AS Roma tuli toiselle puoliajalle täynnä tarmoa. Valitettavasti ottelun erotuomarit nousivat ottelussa ikävällä tavalla otsikoihin. Ottelun 49. minuutilla Dzeko oli murtautumassa yksin läpi Liverpoolin puolustukselta, mutta Karius liukui hyökkääjän jalkoihin ja kaatoi tämän. Tilanteesta olisi vihelletty rangaistuspotku, mutta avustava liputti tilanteen paitsioksi. Todellisuudessa tilanne ei ollut paitsio ja Roomalta vietiin ensimmäinen rangaistuspotku.

Kuva: IBL.se

Dzeko ja AS Roma saivat hieman balsamia haavoihin, kun bosnialainen onnistui maalinteossa kolme minuuttia myöhemmin tuoden Rooman ottelussa tasoihin. Ottelun 63. minuutilla AS Romalta vietiin toinen rangaistuspotku, kun Trent Alexander-Arnold pelasti varman maalin kädellään. AS Romalle olisi voitu viheltää 67. minuutilla jälleen rangaistuspotku, kun Patrick Schick kaadettiin rangaistusalueella.

Nainggolan teki ottelun lopussa kaksi maalia. Näistä ensimmäinen syntyi 86. minuutilla ja toinen lisäajan viimeisillä hetkillä rangaistuspotkusta. Maalien johdosta AS Roma voitti ottelun 4-2, mutta jatko-ottelu jäi yhdestä maalista vajaaksi.

Kun huomioidaan ottelun tapahtumat ja antamatta jääneet selvät rangaistuspotkut, voidaan ymmärtää miksi AS Roman leirissä oltiin ottelun jälkeen erittäin katkeria. AS Roman puheenjohtaja James Pallotta oli ottelun jälkeen raivoissaan.

”Kaikki voivat katsoa tilanteet itse. Dzeko ei ollut 49. minuutilla paitsiossa, kun maalivahti veti hänet nurin. 63. minuutilla nähtiin käsivirhe, joka oli selvä kaikille muille, paitsi niille jotka olivat kentällä. 67. minuutilla Schick vedettiin nurin rangaistusalueella.”

”Tiedän tuomaroinnin olevan vaikeaa, mutta on todella häpeällistä pudota näin. Ai niin, 63. minuutilla olisi pitänyt tulla ulosajo, jolloin olisimme päässeet ylivoimalle.”

”Liverpool on hieno joukkue, onnittelut heille. Jos emme saa VAR:ia Mestarien liigaan, tämä on yksi iso vitsi.”

Myös Liverpoolin manageri Jürgen Klopp kertoi ottelun jälkeen hänen joukkueensa olleen onnekas ottelussa.

”Meillä oli hieman onnea ja me tarvitsimme sitä. Olisi ollut ansaittua Roomalle päästä jatko-otteluun. En tiedä miten olisimme pärjänneet vielä kaksi kertaa 15 minuuttia.”

”Tulimme kisaan karsintojen kautta ja nyt olemme finaalissa. Olen todella iloinen seuran, pelaajien ja kannattajien puolesta.”

AS Roma taisteli ottelussa erinomaisesti ja olisi ehdottomasti ansainnut finaalipaikan. Tuomarivirheet ovat olleet jälleen suuressa roolissa molemmissa välieräpareissa. Tilanne ei tietenkään ole uusi ja joku voisi sanoa niiden kuuluvan jalkapalloon. Toiset puolestaan ovat sitä mieltä, että nämä pitäisi saada lajista pois. Niin tai näin, finaalissa kohtaavat Real Madrid ja Liverpool ja ottelusta on varmasti tulossa todella viihtyisä kamppailu.