Liverpool murskaavalla esityksellä Mestarien liigan puolivälieriin – laitapuolustajan hölmöily aiheutti särön täydelliseen iltaan

Mestarien liigan viimeiset kaksi puolivälieräjoukkuetta saatiin selville keskiviikko-iltana, kun neljännesvälierät pelattiin päätökseen.

Allianz Areenalla kohtasivat kaksi jättiläistä, kun Bayern Munchen sai vieraakseen Liverpoolin. Joukkueiden avauskohtaaminen Anfieldilla kolme viikkoa sitten oli päättynyt maalittomaan 0-0 -tasapeliin, joten kummallakin oli omat etunsa – Bayernilla kotistadion, Liverpoolilla vierasmaalisääntö.

Ottelusta oli lupa odottaa tasaista ja viihdyttävää kamppailua, mutta lopulta siitä tuli varsin yksipuolinen näytös, jossa valokeilaan nousivat huippuvireinen Sadio Mane sekä Virgil Van Dijk.

Liverpoolin saksalaismanageri Jurgen Klopp näytti tuntevan Bayernin kuin omat taskunsa, ja oli loihtinut joukkueelleen täydellisen taktiikan otteluun. Pool luovutti pallonhallinnan Bayernille, puolusti erittäin organisoidusti ja pyrki iskemään vastaan – taktiikka oli myrkkyä kotijoukkueelle.

Alkutahdit ottelulle löi Liverpoolin senegalilaishyökkääjä Sadio Mane, joka vei vierasjoukkueen johtoon ottelun 26. peliminuutilla. Vierasmaalisäännön myötä Bayern tarvitsi jatkopaikkaan nyt kaksi maalia.

Kotiyleisön toiveet jatkopaikasta heräsivät eloon viisi minuuttia ennen taukovihellystä, kun Serge Gnabryn matala keskitys kimposi Liverpool-toppari Joel Matipin jalasta maaliverkon perukoille. Se oli lopulta kuitenkin laiha lohtu.

Liverpool meni menojaan toisella puoliajalla, vaikka Bayern roikkui pitkään pelissä mukana. Kotijoukkueen selkäranka katkesi, kun Van Dijk puski vieraat johtoon 69. peliminuutilla. Varttia myöhemmin Mane viimeisteli illan toisen osumansa, ja löi lopullisen niitin otteluparille.

Liverpool pelasi Allianzilla kenties koko kauden parhaan ottelunsa. Se hallitsi kenttätapahtumia suvereenisti, eikä antanut Bayernille pienintäkään saumaa taistella jatkopaikasta. Vierasjoukkueen täydelliseen iltaan pienen särön aiheutti laitapuolustaja Andy Robertson, joka otti ottelun lisäajalla täysin turhan keltaisen kortin ja joutuu huilaamaan puolivälierien avausosan korttitilin täyttymisen vuoksi.

Illan toisessa Mestarien liigan ottelussa Barcelona lunasti lippunsa puolivälieriin murskaamalla Lyonin Camp Noulla peräti 5-1. Kotijoukkueen sankariksi nousi Lionel Messi, joka viimeisteli kaksi maalia ja antoi yhtä monta maalisyöttöä.

Mestarien liigan puolivälieriin Liverpoolin ja Barcelonan lisäksi tiensä raivasivat Ajax, Tottenham, Porto, Juventus sekä Manchesterin joukkueet United ja City. Puolivälieräparit arvotaan perjantaina kello 13.