Liverpool murskasi Crystal Palacen – Everton jatkoi Arsenalin ahdinkoa

Valioliigan 14. ottelukierros pärähti käyntiin tänään ja tähän mennessä se on edennyt kolmen herkullisen ottelun voimin. Lähdetään siis liikkeelle.

Crystal Palace ja Liverpool aloittivat pelit Selhurst Parkilla ja vieraat kylvettivät kotijoukkuetta oikein urakalla. Takumi Minamino aloitti maalinteon Sadio Manen syötöstä ensimmäisen kympin aikana, mistä alkoi todellinen show. Puoliajalle mentiin vieraiden 0-3-johdossa, kun ensimmäisen maalin syöttänyt Mane ja Roberto Firmino lisäsivät tulostaululle numeroita. Vieraat eivät tähän tyytyneet, vaan pistivät toisella puoliajalla vielä paremmaksi Jordan Henderson sijoitti sarjajohtajan neljännen osuman heti tauon jälkeen ja Firmino lisäsi johtoa viileällä chipillä varttia myöhemmin. Kentälle vaihdettua Mohamed Salah ei halunnut jäädä maaleitta ja hän viimeistelikin loppulukemat 0-7 kahdella osumallaan. Näin ollen sarjakärki möyhensi hyvin kautensa aloittaneen Palacen maanrakoon aivan tyystin. Voitto oli Liverpoolin historian isoin vierasvoitto korkeimmalla sarjatasolla.

Toinen ottelu nähtiin St. Mary’s Stadiumilla, kun totuttua heikommin kautensa aloittanut Manchester City matkasi Southamptonin vieraaksi. Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin vauhdikasta jalkapalloa ja lopulta muutamien hyvien hyökkäysten jälkeen City siirtyi johtoon. Raheem Sterling sijoitti vuorenvarmasti Kevin De Bruynen matalan keskityksen ohi Soton-vahti Alex McCarthyn. Puoliajalle siirryttiin Cityn 0-1-vierasjohdossa. Toisella puoliajalla ei kuitenkaan lisämaaleja nähty eli Cityn ryösti tärkeät pisteet mestaruustaistelun kannalta Sterlingin maalilla.

Päivän kolmannessa ottelussa Everton kohtasi vaikeuksissa olevan Arsenalin Goodison Parkilla. Ottelu alkoi vieraiden kannalta huonosti, kun Rob Holding ohjasi epäonnisesti Dominic Calvert-Lewinin puskuyrityksen omiin. Nicolas Pepe tasoitti rangaistuspotkusta hetkeä myöhemmin, mutta Yerry Minan pusku kulmapotkusta sinetöi loppulukemat Evertonin hyväksi. Arsenalin ahdinko siis jatkuu, mutta Everton nousi ainakin hetkellisesti sarjan toisella sijalle.

Päivän viimeinen ottelu Newcastlen ja Fulhamin välillä on käynnissä ja tilanne on toistaiseksi 0-0.