Liverpool murskasi Manchester Cityn – myös Barcelona vakuuttavaan voittoon

Mestarien liigan keskiviikon otteluissa nähtiin loistavaa jalkapalloa. Liverpool otti luulot pois Manchester Cityltä ja Barcelona kaatoi kotikentällään AS Roman vakuuttavan esityksen jälkeen. Liverpool ja Manchester City kohtasivat Anfieldillä. City on ollut Valioliigassa erittäin vakuuttava ja mestaruus varmistunee piakkoin. Kauden ainoa tappio on tullut Liverpoolia vastaan vieraskentällä. Liverpool oli Citylle myös eilen täysin pitelemätön. Ottelua oli pelattu vain 31 minuuttia, kun kotijoukkue oli tehnyt jo kolme maalia. Ottelu päättyi myös näihin 3-0 numeroihin.

Liverpool lähti otteluun huomattavasti vierailijoita päättäväisemmin. Liverpoolin maaleista vastasivat Mohamed Salah 12. minuutin kohdalla, Alex Oxlade-Chamberlain 20. minuutin kohdalla ja Sadio Mane 31. minuutin kohdalla. Ensimmäinen puoliaika oli täysin kotijoukkueen hallintaa. Toisella puoliajalla Liverpool otti hieman jalkaa kaasulta ja City pääsi peliin paremmin mukaan. Maaleja se ei kuitenkaan onnistunut tekemään, mistä suuri kiitos kuuluu myös Liverpoolin hyvälle puolustuspelaamiselle. Alkukaudesta tämä oli vielä joukkueen suurin heikoin lenkki, mutta nyt tilanne näyttää korjaantuneen täysin.

City on joukkue, jolla on kyky kääntää 3-0 tappioasema kotikentällä edukseen, mutta kaikki avaimet ovat kuitenkin Liverpoolin käsissä. Sillä on loistavat mahdollisuudet edetä otteluparista välieriin ja jättää City ihmettelemään, miksei menestystä Euroopassa tule. Valioliigamestaruuksia City on onnistunut nykyisen omistajan alaisuudessa onnistunut voittamaan. Euroopassa tie on noussut kuitenkin aina hyvin nopeasti pystyyn. Näin uhkaa käydä myös tällä kaudella, ellei Pep Guardiola kaiva jostain todellista taikatemppua.

Barcelona ja AS Roma kohtasivat Nou Campilla ja kotijoukkue otti otteluparissa kuskin paikan itselleen. 4-1 voitto oli vakuuttava, vaikka Roomalaiset vierasmaalin saivatkin. Ensimmäinen puoliaika oli vielä suhteellisen tasainen ja ainoaksi maaliksi jäi Daniele De Rossin oma maali.

Toisella puoliajalla Barcelona meni menojaan. Roma teki tilanteen kotijoukkueelle helpoksi, sillä myös 2-0 osuma oli oma maali. Tällä kertaa AS Roman epäonnen soturi oli Kostas Manolas. Neljä minuuttia myöhemmin Gerard Pigue vei kotijoukkueen jo 3-0 johtoon. Roomalaiset saivat hieman lohtua Edin Dzekon 80. minuutilla tekemästä 3-1 kavennusosumasta. Mikäli maalit olisivat jääneet tähän, AS Romalle olisi jäänyt vielä jonkinasteiset mahdollisuudet kotiottelussaan. Luis Suarez iski kuitenkin vielä 87. minuutilla loppunumeroiksi 4-1.

Kolmen maalin takaa tuleminen Barcelonaa vastaan on melko varmasti AS Romalle liian suuri vuori kiivettäväksi. Barcelona osaa tappaa pelin kolmen maalin johtoasemassa täysin. AS Roman on myös hyökättävä ottelussa alusta lähtien täysillä, joka jättää Barcelonalle loistavat mahdollisuudet teräviin vastaiskuihin.