Liverpool murskasi Porton – Manen vuoro loistaa

Liverpool matkusti Porton vieraaksi Mestarien liigan ensimmäisen jatkokierroksen ensimmäisessä osaottelussa. Liverpool lähti otteluun täynnä voitontahtoa ja laittoi otteluparin pakettiin välittömästi. Vakuuttava 0-5 vierasvoitto tarkoittaa sitä, ettei Anfieldille jäänyt kummallekaan enää mitään pelattavaa.

Sadio Mane aloitti maalitehtailut 25. peliminuutilla. Maalissa oli hieman Porton maalivahdin Jose San epäonnea mukana, sillä Manen laukaus meni maaliin maalivahdin torjunnasta. Ottelun toinen maali syntyi neljä minuuttia myöhemmin, kun James Milner riisti pallon Portolta ja loistavan suorituksen päätteeksi laukoi pallon tolppaan. Tolpasta kimmonnut pallo tuli Mohamed Salahille, joka pienen tekniikka harjoittelun jälkeen laittoi pallon maaliin. Näissä 0-2 numeroissa mentiin puoliajalla.

Toisella puoliajalla Liverpool lisäsi höyryä ja nopean vastaiskun päätteeksi Salah pelasi pallon Roberto Firminolle, jonka laukauksen Jose Sa torjui. Mane sai torjunnasta tulleen jatkopallon ja  siirsi varmasti maaliin. Ottelun neljäs maali lähti liikkeelle Manen jalasta, joka pelasi Milnerin loistavasti laidalta läpi. Milner pelasi pallon keskustaan, josta Firmino tälläsi pallon tarkasti ohi Porto-vahdin. Ottelun viides maali kruunasi Manen illan. Loistavan kaukolaukauksen myötä syntynyt maali oli Manen illan kolmas ja samalla ottelun viimeinen.

0-5 lopputulos oli erittäin vahva merkki siitä, mihin Liverpool hyökkäyspelin suhteen parhaimmillaan pystyy. Se on edelleen yksi Euroopan tehokkaimmista joukkueista ja siitä saatiin hyvä todiste myös keskiviikkona. Mane, Salah ja Firmino on saanut paljon kiitosta ottelun jälkeen. Milner oli eilen myös erinomainen ja loi jatkuvasti hyviä paikkoja joukkuetovereilleen, sekä teki useita tärkeitä katkoja.