Liverpool murskavoittoon Diogo Jotan johdolla – Manchester City tyly isäntä Olympiakosille

Valioliigajätit Liverpool ja Manchester City olivat vahvassa iskussa tiistai-iltana Mestarien liigassa.

Liverpoolin vierasottelusta Atalantaa vastaan ennakoitiin tasaista ja maalirikasta peliä, mutta vain toinen toteutui.

Avauskokoonpanoon Roberto Firminon tilalle noussut Diogo Jota oli ottelun sankari kolmella tekemällään maalillaan, joista kaksi syntyi jo avausjakson aikana.

Heti toisen jakson alussa Mohamed Salah vei Liverpoolin jo kolmen maalin karkumatkalle, ja hyökkäystrion kolmas mies, Sadio Mane lisäsi vierasjohdon jo neljään maaliin vain 49. peliminuutin jälkeen. Jotan illan kolmas maali näki päivänvalonsa viisi minuuttia myöhemmin, joka jäi samalla myös ottelun viimeiseksi osumaksi.

Murskavoittonsa myötä Liverpool on erittäin lähellä jatkopaikkaa, sillä piste-ero D-lohkon kakkosena olevaan Ajaxiin on viisi pistettä. Liverpool voi sinetöidä jatkopaikkansa jo seuraavalla ottelukierroksella.

Manchester City lähti jättisuosikkina kotiotteluunsa Olympiakosia vastaan ja kesti hienosti suosikin paineet.

Ferran Torres latasi pelivälineen ensimmäisen kerran kreikkalaisvieraiden verkkoon 12. peliminuutin kohdalla, jonka jälkeen maaleja saatiin odotella pitkälle toiselle puoliajalle asti.

Pelikuntoon toipunut Gabriel Jesus pääsi kentälle 69. peliminuutin kohdalla, ja ehti pelata vain 12 minuuttia ennen kuin onnistui maalinteossa. Ottelun viimeisellä minuutilla Joao Cancelo osui vielä kertaalleen ja kaunisteli ottelun päätösnumeroiksi 3-0.

Liverpoolin tavoin myös Manchester City on vahvasti jatkopaikassa kiinni voitettuaan kaikki kolme alkulohkon otteluaan. Cityn jatkopaikka voi sinetöityä ensimmäisen kerran 25. marraskuuta, jolloin manchesterilaiset kohtaavat Olympiakosin vieraissa.