Advertisement

Liverpool nimeää katsomon seuralegendan mukaan

Sekä pelaajana että valmentajana mainetta Liverpoolissa niittänyt Kenny Dalglish on eittämättä yksi seuran historian suurimmista legendoista. Nyt Liverpool on ilmoittanut verkkosivuillaan, että seuran omistajaporras on päättänyt nimetä Anfield-stadionin katsomonosan Centenary Standin uudelleen Dalglishin mukaan osana seuran 125-vuotisjuhlallisuuksia.

Skotlantilainen Dalglish siirtyi Liverpooliin Celticistä vuonna 1977. Kaiken kaikkiaan hän ehti pelata seurassa 515 ottelua joissa hän iski 172 maalia. Vuonna 1985 hänet korotettiin vaativaan pelaaja-managerin kaksoisrooliin. Hänen ensimmäinen keikkansa Liverpoolissa jatkui vuoteen 1991 asti. Tuona aikana seura voitti kahdeksan Englannin liigamestaruutta, kolme Euroopan cupia, kaksi FA Cupia, neljä Englannin liigacupia ja yhden UEFA Super Cupin. Dalglish palasi 20 vuoden päästä valmentamaan Liverpoolia vielä yhdeksi kaudeksi 2011-12, jolloin seura voitti liigacupin.

Hänen roolinsa seuran ja Liverpoolin kaupungin hyväksi tehdyssä työssä on näkynyt kuitenkin paljon muuallakin kuin kentän rajojen sisäpuolella. Dalglish valmensi Liverpoolia Hillsborough’n onnettomuuden aikaan vuonna 1989. Hän piti huolta siitä, että seuralla oli edustus jokaisen 96 menehtyneen kannattajan hautajaisissa, joista useisiin hän otti osaa henkilökohtaisesti. Lisäksi hän perusti yhdessä vaimonsa Marinan kanssa vuonna 2005 hyväntekeväisyysjärjestön, joka avustaa Liverpoolin alueella asuvia syöpään sairastuneita ja heidän perheitään.


”Kenny Dalglish on ainutlaatuinen, ei ainoastaan Liverpoolille, vaan koko englantilaiselle jalkapallolle. Hänen sekä pelaajana että valmentajana saavuttamansa pokaalit puhuvat puolestaan”, Liverpoolin pääomistaja John W. Henry kommentoi seuran nettisivuilla. ”Hänen panoksensa Liverpoolin hyväksi ulottuu kuitenkin kauas pelikentän ulkopuolelle. Hän edustaa sitä, mikä on parasta tässä seurassa. Se johtajuus ja tuki mitä hän antoi yksilöille, seuralle ja kaupungille Hillsborough’n onnettomuuden jälkeen ylittää kaikki urheilusaavutukset.”

Katsomonosan virallinen nimeämisseremonia pidetään myöhemmin tänä vuonna.