Liverpool niukkaan voittoon – Klopp: ”Jos teemme mitä pitää, tulemme olemaan siellä missä haluamme”

Liverpool onnistui viemään sunnuntain päiväottelun nimiinsä numeroin 1-0, Roberto Firminon maalin sekä Simon Mignoletin viimeisen kympin jalkatorjunnan myötä. Merseysiden punapaidat onnistuivat voittamaan molemmat peräjälkeen pelatut vierasottelunsa, voitettuaan Stoke Cityn niin ikään tiukassa taistelussa edellisellä kierroksella.

Liverpoolin parhaimmat maalipaikat nähtiin ensimmäisellä puoliajalla, ja läpimurto nähtiin ensimmäisen jakson lisäajalla, Roberto Firminon päästessä puskemaan pallon Lucas Leivan jatkosta maaliin lähietäisyydeltä. Liverpool onnistui täten säilyttämään paikkansa kolmen parhaan joukossa, Manchester Cityn hengittäessä niskaan kahden pisteen erolla, ja yhtä ottelua vähemmän pelanneena.

Liverpoolin luotsi Jürgen Klopp on tuloksien valossa muistuttanut pelaajiaan Valioliigan tasaisuudesta sekä siitä, ettei lipsahtamisiin ole varaa, jos seura haluaa liittyä mukaan Mestarien Liigapeleihin ensi kaudella. Saksalaisvalmentaja varoittaa, että jopa Arsenal, joka lähiaikoina on esiintynyt tasoonsa verrattuna umpisurkeasti ja tippunut jo sijalle seitsemän, on yhä uhka Liverpoolin neljän parhaan joukkoon sijoittumiselle.

”Tämä on Valioliiga, heillä [Arsenalilla] on yhä kolme, neljä, viisi ottelua jäljellä, joten emme voi ajatella näin. Pystyimme nousemaan 66 pisteeseen [Sunnuntaina], se tuntuu täydelliseltä”, Klopp kommentoi BBC Sportin haastattelussa.

”Ensi viikolla haluamme päästä 69 pisteeseen Anfieldillä, joten jatkakaamme. Jos teemme sen mitä pitää, tulemme olemaan siellä missä haluamme.”

Liverpool kohtaa seuraavalla kierroksella Crystal Palacen kotonaan Anfieldillä, ensi sunnuntaina pelattavassa ottelussa. Arsenal puolestaan  kamppailee kuluvan kierroksen viimeisessä ottelussa tänä iltana Middlesbroughin vieraana klo 22:00.