Liverpool on lyöty! Watford hyökytti sarjajohtajaa Sarrin johdolla

Lauantaisen Valioliigakierroksen päättänyt ottelu nähtiin Vicarage Roadilla, kun tappioton sarjajohtaja Liverpool matkasi Watfordin vieraaksi. Ottelun piti olla helppoa jatkoa Jürgen Kloppin  tappiottomalle kaudelle, mutta toisin kävi. Nigel Pearsonin Watford antoi Kloppin ryhmälle oppitunnin asenteesta ja yhteistyöstä.

Ensimmäisellä puoliajalla ei nähty osumia, Gerard Deulofeun ja Troy Deeneyn hyvistä paikoista huolimatta. Lähempänä avausosumaa oli yllättäen kotijoukkue ja ansaittu 1-0 johtomaali nähtiin 54. minuutilla Ismaila Sarrin jalasta.

Senegalilainen lisäsi Liverpoolin ahdinkoa vain viitisen minuuttia myöhemmin, kun Deeneyn läpisyöttö vapautti Sarrin nokikkain Alissonin kanssa. 22-vuotias viimeisteli illan toisensa kylmänviileällä chipillä.

Vicarage Roadin ja Watfordin herra ja hidalgo alias Troy Deeney löi vielä viimeisen naulan Liverpoolin arkkuun 72. minuutilla, kun hän pääsi viimeistelemään 3-0 lukemat Liverpoolin syöttövirheen ansiosta.

Liverpool ei päässyt otteluun mukaan oikein missään vaiheessa ja pallonhallinnasta huolimatta, kotijoukkue jätti tähtisikermän vakuuttavalla yhteispelillä maaleitta ensimäistä kertaa kuluvan kauden aikana.

Tappio tiesi myös Liverpoolin tappiottoman kauden ja tappiottomien perättäisten otteluiden katkeamista sekä perättäisten Valioliigavoittojen määrän jäämistä jaettuihin ennätyslukemiin Man Cityn kanssa (18 kpl). Mestaruuden kannalta tappio ei kuitenkaan ollut katastrofaalinen, vaan Liverpool tarvitsee neljä voittoa viimeisistä kymmenestä ottelusta saavuttaakseen kauan hamutun pytyn.

Watfordille voitto oli todella tärkeä sysäys joukkueen itseluottamukselle loppukauden putoamiskamppailun kannalta. Sarrin paluu herhiläisten kokoonpanoon loi alituisen uhan Liverpoolin puolustukselle ja 2+1 tehot tehnyt nuorukainen tulee olemaan kapteen Deeneyn kanssa suuressa roolissa kauden edetessä loppuhuipennusta kohti. Yllätysvoitto nosti Watfordin toistaiseksi putoamisviivan paremmalle puolelle.

Valioliigassa pelattiin Watfordin ja Liverpoolin välisen kamppailun lisäksi myös neljän muuta kamppailua, joihin sisältyi muun muassa Brightonin ja Crystal Palacen kiihkeä M23-derby. Otteluiden tulokset ja maalintekijät alla.

Brighton – Crystal Palace 0-1

0-1 Jordan Ayew 70′

Bournemouth – Chelsea 2-2

0-1 Marcos Alonso 33′, 1-1 Jefferson Lerma 54′, 2-1 Joshua King 57′, 2-2 M. Alonso 85′

West Ham – Southampton 3-1

1-0 Jarrod Bowen 15′, 1-1 Michael Obafemi 31′, 2-1 Sebastien Haller 40′, 3-1 Michail Antonio 54′

Watford – Liverpool 3-0

1-0 Ismaila Sarr 54′, 2-0 I. Sarr 60′, 3-0 Troy Deeney 72′

Newcastle – Burnley 0-0