Liverpool otti vahvan kiinnityksen välieräpaikasta – Klopp: ”Erittäin hyvä peliesitys”

Tuplamestaruudesta haaveileva Liverpool otti ison harppauksen kohti Mestarien liigan välieräpaikkaa kukistamalla tiistai-iltana portugalilaisseura FC Porton maalein 2-0.

Anfieldilla pelattu ensimmäinen osaottelu ratkesi jo varhain, kun Nabi Keita ja Roberto Firmino osuivat ensimmäisen puolituntisen aikana maalipuiden väliin ja veivät kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle.

Liverpool hallitsi kenttätapahtumia, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin Porto pääsi peliin mukaan. Portugalilaisilla oli toisella puoliajalla useita loistavia paikkoja tehdä tärkeä vierasmaali, mutta se jäi tällä kertaa tekemättä.

Ensi keskiviikkona pelattavaan toiseen osaotteluun lähdetään Liverpoolin 2-0 -johtoasemassa jota voidaan pitää melko turvallisena, etenkin kun Porto ei onnistunut vierasmaalia tekemään.

Liverpool-manageri Jurgen Klopp oli ottelun päätyttyä tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen.

”Se oli hyvä peli. Ansaitsimme voiton 100-prosenttisesti. Teimme kaksi upeaa maalia ja olimme monissa tilanteissa erittäin vaarallisia, etenkin oikealla laidalla. Kaiken kaikkiaan tämä oli joukkueelta erittäin hyvä peliesitys, Klopp sanoi.

”Toisella puoliajalla menetimme hieman kontrollin pelistä emmekä pelanneet niin selkeästi enää. Kaikki päättyi kuitenkin hyvin. Peli on edelleen kesken, meidän täytyy mennä sinne ja meidän on taisteltava. Porto yrittää kaikin keinoin nousta ja se on jälleen todella kova peli, mutta niin sen pitääkin olla Mestarien liigan puolivälierissä.”