Liverpool raivasi itsensä välieriin Mestarien liigassa

Manchester City ja Liverpool kohtasivat Mestarien puolivälierien toisessa osassa Etihadilla. Ensimmäinen osa Anfieldillä oli päättynyt Liverpoolin 3-0 voittoon. City tarvitsi nopean maalin ja sellaisen se myös sai. Jo toisella minuutilla Raheem Sterling tarjoili Gabriel Jesusille loistopaikan ja brasilialainen ei erehtynyt. City sai maalista todellisen raivon päälle ja haki kuumeisesti lisä maaleja. Bernardo Silva onnistui laukomaan pallon kertaalleen tolppaan ja Leroy Sane sai pallon maaliinkin saakka. Maali kuitenkin hylättiin paitsiona. Tilanne ei kuitenkaan ollut paitsio. Sanen jalka oli hieman paitsiotilanteessa, mutta pallo tuli hänelle James Milneriltä. Tilanne johti siihen, että puoliajalla Cityn manageri Pep Guardiola ajettiin katsomoon.

Toisella puoliajalla City tuli kentälle huomattavasti sekavammassa tilassa. Vastaavasti Liverpoolin manageri Jürgen Klopp oli reagoinut ensimmäisen puoliajan tapahtumiin ja muuttanut joukkueensa taktiikkaa. Nämä yhdessä toivat Liverpoolin kannalta toivotun tuloksen ja Mohamed Salah tasoitti ottelun 56. minuutin kohdalla. Roberto Firmino puolestaan lisäsi vierailijoiden johtoa ja iski loppunumeroiksi 1-2. Liverpool eteni jatkoon yhteismaalein 5-1.

Kahdessa ottelussa Liverpool oli kokonaisuudessaan parempi. Cityllä jäi otteluista paljon jossiteltavaa, sillä Liverpoolin ensimmäinen maali kotiottelussa vaikutti olleen paitsio. Eilen heiltä ryöstettiin maali. Tuo maali olisi muuttanut pelin kulkua merkittävästi. Jalkapallossa on valitettavasti edelleen sijaa tuomarivirheille ja tällä tasolla ne voivat olla todella ratkaisevia. Otteluissa oli VAR eli videotarkastus käytössä, mutta kummassakaan ottelussa siihen ei turvauduttu. Etenkin eilisessä ottelussa maalin hylättyä olisi ollut syytä.

Kaiken kaikkiaan Liverpool eteni kuitenkin ansaitusti jatkoon ja on erittäin vahva kandidaatti koko kilpailun voittajaksi.