Advertisement
" "

Liverpool saa vieraakseen Rafa Benitezin valmentaman Newcastlen

Valioliigassa ainoana joukkueena ilman tappiota pelaava Liverpool saa vieraakseen Newcastlen, jota valmentaa seuran entinen manageri Rafa Benitez. Marraskuun kuukauden manageriksi valitulla Benitezillä on kuitenkin edessään melkoinen haaste tapaninpäivän ottelussaan. Joukkueiden viime kauden kohtaamisessa Anfieldillä kotijoukkue otti pisteet 2-0 voitollaan. Maalintekijöinä kunnostautui tuolloin Mo Salah sekä Sadio Mane. 

Liverpool on jatkanut vahvaa virettään läpi kauden. Toistaiseksi joukkue ei ole hävinnyt vielä kertaakaan Valioliigassa ja tasapelejäkin on vain kolme. Maaleja joukkue on päästänyt vain seitsemän, joka on kuusi vähemmän kuin seuraavaksi vähiten päästäneellä joukkueella Manchester Cityllä. Jürgen Klopp tiedostaa taistelun mestaruudesta olevan tällä kaudella kovaa.

“Useat joukkueet ovat mukana niin kutsutussa mestaruustaistelussa ja niin sen pitääkin olla. Se on ehkä ainoa ero viime kauden tähän vaiheeseen”, Klopp kertoi.

“Voittamattomana oleminen joulukuussa ei ole jotain, mitä olen voinut tarjota kovin usein elämäni aikana. Me olemme pärjänneet erittäin hyvin toistaiseksi ja meidän on pärjättävä entistäkin paremmin jatkossa. Se tulee olemaan meidän haasteemme.”

Newcastle on ennakkoon selvä altavastaaja päivän ottelussa. Benitez on saanut joukkueen hyvään lentoon vaikean alkukauden jälkeen, mutta Liverpool on kaikilla mittareilla ennakkoon aivan toisella tasolla Newcastleen verrattuna. Crystal Palace osoitti kuitenkin viime kierroksella, että Valioliigassa kaikki on mahdollista. Suuria toiveita Benitz ei kuitenkaan elättele ennen ottelua.

“Meidän on oltava realistisia ja ymmärrettävä, että olemme sarjataulukon alemmassa puoliskossa”, Benitez kertoi lehdistötilaisuudessa.

“Jos voimme olla parempia kuin kolme joukkuetta, se on jälleen uusi ihme. Se oli ihme myös viime kaudella.”

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom