Liverpool saa vieraita Espanjasta

Liverpool aloitti Mestarien liigan karsinnat loistavasti kukistaen saksalaisen Hoffenheimin yhteismaalein 6-3. Liverpool oli näissä otteluissa aivan omalla tasollaan ja sama tahti jatkui toisen osaottelun jälkeen 4-0 kotivoitossa Arsenalia vastaan. Viime kierroksen tappio Manchester Cityä vastaan tiputti suurinta hypeä hetkellisesti pois, mutta tänään Liverpoolilla on mahdollisuus näyttää osaamisensa espanjalaista Sevillaa vastaan.

Liverpoolia kesällä ravisuttanut siirtomylläkkä tähti-pelaaja Philippe Coutinhon halusta siirtyä Barcelonaan on taakse jäänyttä elämää. Coutinho ei toistaiseksi ole kuitenkaan pelannut Liverpoolissa otteluakaan tällä kaudella. Manageri Jürgen Klopp on kertonut pelaajan olevan kunnossa ja terve, mutta ei ole vielä paljastanut nähdäänkö brasilialainen illan kokoonpanossa mukana. Klopp uskoo myös, ettei viime viikonlopun 5-0 tappio vaikuta Liverpoolin peliin millään tavalla.

”Mitä tapahtui viime viikonloppuna, ei pysäytä meitä” Klopp kertoi ottelua edeltävässä tiedotustilaisuudessa.

Myös maalivahtikysymys Liverpoolilla on ollut hyvin mielenkiintoinen. Klopp paljasti kuitenkin, että Loris Karius pelaa Sevillaa vastaan.

La Ligan ilman tappioita aloittanut Sevilla on vahva vastustaja. Joukkue on Liverpoolin tapaan erittäin juoksuvoimainen joukkue. Sevillan hyökkääjä Wissam Ben Yedder on ollut La Ligassa hyvässä vireessä ja iskenyt jo kolme maalia yhtä monessa pelaamassaan ottelussa. Sevillan manageri Eduardo Berizzo kehuu Anfieldin tunnelmaa ja uskoo vieraspelin olevan Sevillalle hyvä asia.

”Tietynlaiset persoonat ja tietyn tason omaavat pelaajat kasvavat, kun he pääsevät pelaamaan stadionille jossa ilmapiiri on kuin Anfildillä. He kasvavat voimakkaammiksi” Berizzo pohtii.

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat Eurooppa-liigan finaalissa toissa kaudella. Tuolloin Liverpool johti puoliajalla 1-0, mutta mureni toisen puoliajan alussa täysin. Sevilla teki 25 minuutissa 3 maalia. Tänään kyseessä on kuitenkin täysin toisenlainen Liverpool ja luvassa on huippuottelu.