Advertisement

Liverpool saa West Bromwichin vieraakseen FA Cupissa

FA Cupin neljännesvälierissä nähdään Valioliigaseurojen kohtaaminen, kun West Bromwich matkustaa Liverpoolin vieraaksi Anfieldille. Molempien joukkueiden isoimmat ajatukset ovat FA Cupin sijaan Valioliigassa, sillä joukkueet taistelevat eri päissä sarjataulukkoa tärkeistä pisteistä.

Liverpool on Valioliigassa neljäntenä vain kaksi pistettä Tottenhamia edellä. Edelliskierroksen shokeeraava 1-0-vierastappio sarjajumbo Swansealle vaikeutti joukkueen taistelua paikasta neljän parhaan joukossa ja Mestareiden liigaan oikeuttavista sijoituksista. West Bromwich taistelee puolestaan paikastaan Valioliigassa. Joukkue on sarjassa toiseksi viimeisenä, ja peränpitäjä Swansea nousi edelliskierroksen voitollaan jo tasapisteisiin West Bromwichin kanssa. Toisaalta sarjan alempi puolisko on erittäin tasainen, ja matkaa pois putoajan paikalta on vain kolme pistettä, joten toivoa ei ole missään nimessä vielä menetetty.

Joukkueet aloittivat taipaleensa FA Cupissa varsin erilaisista lähtökohdista. Liverpoolin ensimmäinen vastustaja oli heti rakas paikallisvihollinen Everton. Liverpool nappasi vakuuttavan 2-1-voiton cup-urakkansa alkajaisiksi. West Bromwichin ensimmäinen vastustaja oli puolestaan Englannin neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla Kakkosliigassa pelaava Exeter FC, joka kaatui rutiininomaisella 0-2-vierasvoitolla.


Liverpoolin kapteeni Jordan Henderson korostaa, että edessä on joukkueelle iso ja tärkeä ottelu. Englantilaiskeskikenttäpelaajan mielestä FA Cup on merkittävä kilpailu, eikä hän ymmärrä puhetta siitä, onko kilpailu menettämässä arvokkuutensa.

”Tämä on meille iso ottelu. On todella tärkeää saada positiivinen tulos. Tiedän, että aina on paljon keskustelua FA Cupista ja sen tärkeydestä modernissa jalkapallomaailmassa. En ole ikinä ymmärtänyt tuota keskustelua alkuunkaan”, Henderson kertoo Liverpoolin verkkosivuilla.

”FA Cup on valtavan tärkeä kilpailu minulle ja kaikille muille pukuhuoneessamme. Haluamme voittaa pokaaleita seurallemme ja FA Cup on yksi kilpailuista, jolla on suuri merkitys”, Henderson toteaa.

Liverpoolilta ottelusta ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi toppari Ragnar Klavan, monipuolisuusihme James Milner ja keskikenttäpelaaja Adam Lallana. Sen sijaan vammoista kärsineet Henderson, toppari Dejan Lovren ja vasen pakki Alberto Moreno ovat näillä näkymin jälleen käytettävissä. West Bromwichilta poissa ovat varmasti keskikenttäpelaajista James Morrison ja reisivaivainen Nacer Chadli.