Liverpool sarjakärkeen! Roberto Firminon viime hetken puskumaali ratkaisi Valioliigan kärkikamppailun

Valioliigan odotettu kärkikamppailu pelattiin keskiviikko-iltana Anfieldilla, jossa Liverpool sai vieraakseen Tottenhamin.

Pelin kulku oli aloituspotkusta lähtien käsikirjoituksen mukainen – Liverpool hallitsi, Spurs vetäytyi kuoreensa ja pyrki saamaan maalipaikkansa nopeilla vastahyökkäyksillä.

Liverpool oli lähellä siirtyä johtoon jo 12. minuutilla, mutta Roberto Firminon pusku pysähtyi vierasjoukkueen onneksi tolppaan.

Liverpoolin myllytys jatkui kuitenkin taukoamatta ja Spurs-puolustus joutui tekemään täyden päivätyön pitääkseen maalinsa puhtaana. Siinä se ei kuitenkaan onnistunut, sillä 26. minuutilla Mohamed Salahin laukaus kimposi Spurs-puolustuksen kautta ohi loistavasti maalillaan torjuneen Hugo Llorisin.

Tottenhamille siunaantui avausjaksolla tasan yksi maalipaikka, jonka se käytti häikäilemättömästi hyödykseen. Giovani Lo Celson nappisyöttö vapautti Valioliigan maalipörssin kärjessä olevan Heung-min Sonin läpiajoon, ja eteläkorealainen tälläsi pallon vuorenvarmasti maaliverkon perukoille.

Toisella puoliajalla Tottenham pääsi peliin hieman paremmin mukaan ja onnistui myös luomaan maalipaikkoja.

Spurs olikin lähellä siirtyä yllätysjohtoon reilun tunnin pelin jälkeen. Steven Bergwijnin laukaus ohitti jo Liverpool-vahti Alissonin, mutta kotiyleisö sai huokaista helpotuksesta pallon pysähdyttyä tolppaan.

Vartti ennen loppua toisessa päässä nähtiin hyvin samankaltainen tilanne. Sadio Mane pääsi vasemmalta laidalta oivalliseen maalipaikkaan, mutta senegalilaisen tykitys painui kimmokkeen kautta ylärimaan.

Ottelun ratkaisu nähtiin 90. minuutilla, kun Liverpoolin Andy Robertson asteli antamaan kulmapotkua. Laitapuolustajan loistava keskitys tavoitti Firminon, joka puski pallon tarkasti maaliin ja Anfieldin 2000-päinen yleisö repesi riemuun.

Liverpool nousi 2-1 -kotivoittonsa myötä sarjakärkeen ohi Spursin, joka tipahti kakkossijalle. Joukkueiden välinen piste-ero on nyt kolme pistettä.

Myöhäisillan muissa kamppailuissa Fulham nyhjäsi kotikentällään 0-0 -tasapelin Brightonia vastaan ja West Ham jakoi pisteet Crystal Palacen kanssa 1-1 -tasatuloksella.