Liverpool teurasti Crystal Palacen – valioliigamestaruus saattaa ratketa jo torstaina

Valioliigan tuleva mestari Liverpool oli tyly isäntä Crystal Palacelle keskiviikko-illan viimeisessä valioliigakamppailussa.

Liverpool painoi tallan pohjaan heti ensimmäisistä minuuteista lähtien, eikä nostanut jalkaa kaasulta ennen kuin vasta ottelun päätösvihellyksen jälkeen.

Ottelun avausmaali nähtiin 23. peliminuutin kohdalla, kun Trent Alexander-Arnold laukoi pallon vapaapotkusta upeasti vasempaan yläkulmaan. Maali oli englantilaisnuorukaiselle kauden kolmas.

Liverpool tuplasi johtonsa juuri ennen taukovihellystä, kun Fabinho tavoitti komealla syötöllä Mohamed Salahin, joka tälläsi pallon varmasti ohi Palace-vahti Wayne Hennesseyn. Salah nousi kauden 17:sta maalinsa myötä Valioliigan maalipörssin kakkossijalle.

Toisella jaksolla Liverpoolin ylivoima sen kuin vain jatkui, eikä kolmatta maalia tarvinnut kauaa odotella. Pelikellon käydessä 55. minuuttia, tälläsi Fabinho pallon lähes 30 metristä voimalla maaliverkkojen perukoille. Hennessey oli maalillaan täysin voimaton Fabinhon kanuunan edessä.

Ottelun päätösnumerot 4-0:aan laukoi 69. peliminuutilla Sadio Mane, joka sijoitti pallon tarkasti vasempaan alakulmaan.

Liverpool olisi voinut takoa taululle huomattavasti tylymmätkin numerot, mutta tällä kertaa joukkueen oli tyytyminen neljään maaliin.

Liverpool on voittonsa myötä enää kahden pisteen päässä mestaruudesta. Mestaruus ratkeaa merseysidelaisseuralle jo torstaina, mikäli Chelsea venyy vähintään tasapeliin Manchester Cityä vastaan.

Keskiviikon valioliigaotteluiden tulokset:

Manchester United – Sheffield United 3-0 – Martial 7′, 44′, 74′.

Newcastle – Aston Villa 1-1 – Gayle 68′, Elmohamady 83′.

Norwich – Everton 0-1 – Keane 55′.

Wolves – Bournemouth 1-0 – Jimenez 60′.

Liverpool – Crystal Palace 4-0 – Alexander-Arnold 23′, Salah 44′, Fabinho 55′, Mane 69′.