Liverpool vahvan hallinnan jälkeen niukkaan voittoon Brightonista

Liverpool ja Brighton kohtasivat lauantain viimeisessä ottelussa Anfieldillä. Liverpoolilla oli allaan kaksi ottelua, jotka se oli voittanut molemmat pitämällä oman maalinsa puhtaana. Brighton oli viikkoa aiemmin puolestaan ottanut hienon kotivoiton Manchester Unitedista maalein 3-2. Helpolla ei päässyt myöskään Liverpool etelä-englantilaisia vastaan.

Tilastojen valossa Liverpool oli hallitsevampi joukkue kentän jokaisella osa-alueella ja 23. minuutin kohdalle se näytti menevän menojaan Mohamed Salahin 1-0 osuman myötä. Näin ei kuitenkaan tapahtunut. Brighton pystyi pitämään kotijoukkueen kurissa ja onnistui etenkin toisella puoliajalla luomaan myös muutaman vaarallisen tilanteen.

Ottelun loppuhetkillä vaihdosta kentälle tullut Pascal Gross pääsi puskemaan hyvältä etäisyydeltä, mutta Alisson Becker venyi loistavaan torjuntaan. Torjunnan myötä Liverpool otti ottelusta niukan 1-0 voiton. Alisson on näyttänyt nyt kahdessa viimeisessä ottelussaan tärkeytensä joukkueelle. Molemmissa hän on ottanut gamesaver-torjunnan aivan ottelun loppuhetkillä, joka on lopulta tuonut täydet pisteet joukkueelle.

Maalivahdin hintalappu saattoi olla kova, mutta toistaiseksi hankinta on ollut todella kannattava Liverpoolille. Alisson saattaa olla juuri se ratkaiseva tekijä mestaruustaistossa tällä kaudella. Liverpool on avannut nyt kautensa kolmella nollapelillä. Tähän se ei ole hetkeen pystynyt aiempina vuosina.