Liverpool vakuuttavaan voittoon North-West derbyssä – Kloppille 150. voitto Poolin peräsimessä

Kuva: TT, David Blunsden

The North-West derbyn pääesiintyjät, Liverpool ja Manchester United, ottivat tänään yhteen Anfield Roadilla. Ennakkoasetelma oli selkeä: Siipirikkoinen Ole Gunnar Solskjaerin ryhmä pyrki kiusaamaan sarjajohtajaa parhaansa mukaan. Liverpool kuitenkin näytti kotiluolassaan, miksi he johtavat Valioliigaa toistaiseksi tappioitta.

Liverpool rikkoi kuparisen jo 14. minuutilla. Trent Alexander-Arnoldin kulmapotku tavoitti omissa korkeuksissaan leijailleen Virgil Van Dijkin, joka nikkasi pallon vastustamattomasti ohi Manu-vahti David De Gean. Liverpoolin hallinnassa mennyt ensimmäisen puoliajan loppu meinasi kruunautua Roberto Firminon tekemällä osumalla, mutta VAR-tarkastus pilasi juhlat ja puoliajalle mentiin 1-0 taukotilanteessa.

Toisella puoliajalla Liverpool pyrki parhaansa mukaan paketoida ottelun, mutta lukuisista hyvistä yrityksistä huolimatta vapauttava 2-0 maali nähtiin vasta lisäajan puolella. Manun nostaessa De Geaa lukuun ottamatta kaikki pelaajansa kulmatilanteessa ylös, pääsi Alisson vapauttamaan Mohamed Salahin maalitekoon suoraan kulman jälkitilanteesta. Egyptiläinen sijoitti pallon varmasti verkon perukoille Daniel Jamesin estely-yrityksistä huolimatta.

Liverpoolin vakuuttava kulku sarjajohtajan tontilla jatkui siis tappiottomana ja ero toisena olevaan Manchester Cityyn kasvoi jo 16 pisteeseen. Voitto merkitsi myös manageri Jürgen Kloppille 150. voittoa Liverpoolin peräsimessä, kun kaikki kilpailut otetaan huomioon. 150 voittoon saksalaismanagerilla meni 242 ottelua, joten Kloppin voittoprosentti Liverpool-luotsina on noin 62 prosenttia.