Liverpool voitti Chelsean kahdeksan maalin ottelussa – mestaruuspokaalin nosto kruunasi illan

Valioliigan toiseksi viimeinen ottelukierros huipentui keskiviikko-iltana Anfieldilla pelattuun huippukamppailuun, jossa tämän kauden mestari Liverpool kohtasi Chelsean.

Ottelu oli kaikinpuolin viihdyttävä ja maalirikkaassa ottelussa nähtiin roppakaupalla upeita maaleja.

Heti avausjaksolla maaliverkko pöllähti neljästi.

Jakson puolivälin jälkeen Naby Keita avasi maalihanat tykittämällä komealla kärnärillä pallon yläriman kautta maaliin. Ottelun komein osuma nähtiin 38. peliminuutilla, kun Trent Alexander-Arnold täräytti pallon lähes 30 metristä vaparista maaliin. Georginio Wijnaldum lisäsi isäntien johtoa maalin edustalle pyörimään jääneestä pallosta viisi minuuttia myöhemmin ja taukolukemat 3-1:een tyrkkäsi maaliviivalta Olivier Giroud.

Toisella jaksolla nähtiin ensimmäisen puoliajan tavoin hulppeat neljä byyriä.

Pelikellon käydessä 55. peliminuuttia, nähtiin Anfieldilla Roberto Firminon tämän kauden ensimmäinen valioliigamaali kotikentällä. Firmino puski pallon maaliverkkoihin Alexander-Arnoldin loistavasta keskityksestä.

Chelsea-manageri Frank Lampard reagoi kolmen maalin tappioasemaan kovalla kädellä vaihtamalla koko hyökkäystrionsa. Se myös kannatti, sillä kentälle vaihdetut Christian Pulisic, Tammy Abraham ja Callum Hudson-Odoi kiittivät luottamuksesta ja toivat vieraat maalin päähän vajaassa vartissa. Abraham teki 4-2 -kavennuksen Pulisicin oivallisesta esityöstä ja Pulisic itse teki Chelsean kolmannen osuman Hudson-Odoin syötöstä.

Chelsean lupaavalta näyttänyt kiri tyrehtyi kuitenkin kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä, kun Alex Oxlade-Chamberlain viimeisteli loppulukemat 5-3:een Andy Robertsonin mahtavasta alustuksesta.

Ottelun jälkeen nähtiin se hetki, jota Liverpool-kannattajat ovat odottaneet 30 vuotta. Liverpool-kippari Jordan Henderson pääsi nostamaan Valioliigan mestaruuspokaalin ilmaan ja mestaruusjuhlat jatkunevat Liverpoolissa läpiyön.