Advertisement

Liverpool voittoon dramaattisten vaiheiden jälkeen – Sadio Mane hienoon rajapyykkiin

Kuva: TT, Iain Watts

Ennakkoon Valioliigakierroksen kiihkeimmäksi otteluksi arveltu Liverpool-Leicester ei pettänyt katsojien odotuksia. Vauhdikas ottelu saatiin kunnolla käyntiin 40. peliminuutilla, kun ottelun hahmo James Milner vapautti Sadio Manen läpiajoon. Mane ei avautuneesta saumasta erehtynyt, vaan siirsi Poolin tyylikkäällä sijoituksella 1-0 -johtoon.

Maali oli Manelle 50. Liverpoolin paidassa Valioliigassa. Komean rajapyykin rikkomiseen meni Manelta 100 ottelua, joten hurjassa vireessä oleva senegalilainen on iskenyt Liverpoolin paidassa maalin keskimäärin joka toisessa ottelussa Valioliigan puolella.


Ottelu jatkui punapaitojen komennossa, kunnes 80. peliminuutilla Leicester yllätti. James Maddison murtautui boksiin Ayoze Perezin syötöstä ja viimeisteli tasoitusmaalin kauden toisella osumallaan.

Liverpoolin onneksi lisäajalla tapahtui kummia, kun Mane kaadettiin rangaistusalueella Marc Albrightonin ja Kasper Schmeichelin sekoilun jälkeen. VAR-tarkastuksen jälkeen Milner asteli pallon taakse ja sinetöi Liverpoolin kauden kahdeksannen voiton vuorenvarmalla laukauksella.

Ottelun päätyttyä nähtiin myös kentällä jonkinmoista välienselvittelyä, kun Leicesterin Perez sekosi täysin ja otti yhteen Liverpoolin pelaajien kanssa. Ottelun jälkeisessä lehdistötilausuudessa selvisi, että Andy Robertson oli tuulettanut tönäisemällä yllättäen Pereziä ja näin soppa oli valmis. Tilanne kuitenkin rauhoittui Leicester-pelaajien tullessa rauhoittelemaan Pereziä.

Lopun hässäkkä videolla tässä:

Kaikin puolin viihdyttävä ja dramaattinen ottelu vankisti Liverpoolin asemaa sarjakärjessä, Leicesterin säilyessä kolmannella sijalla ennen sunnuntain otteluita.