Advertisement

Liverpool vs. Man City: Guardiolan mediapeli jatkuu – syksyn kuumin Valioliigakamppailu nähdään sunnuntaina

Kuva: TT, Javier Garcia

Sunnuntaina nähdään Valioliigan kuumin kamppailu syksyn osalta, kun hallitseva mestari Manchester City matkaa Liverpoolin vieraaksi Anfieldille. Psykologinen sodankäynti on käynyt kuumana mediassa kuluneen viikon aikana. City-manageri Pep Guardiola on kommentoinut viikon aikana esimerkiksi Liverpool-tähti Sadio Manen sukeltelua ja Jürgen Kloppille tämä ei maistunut. Viimeisimmistä kommenteista Guardiolan suusta huokuu kuitenkin arvostus vastustajaa kohtaan:

Liverpool on tällä hetkellä vahvin joukkue Euroopassa ja Anfield on vaikein stadion, jossa vierailla Euroopan rajojen sisällä.

Guardiolan tarkoituksena on varmasti ollut motivoida pelaajiaan ja siirtää paine Liverpoolin leiriin. Kuitenkaan kommentit eivät ole täysin tuulesta temmattuja, vaan edessä on juurikin niin haastava tehtävä, kun espanjalaisluotsi väittää.

Liverpool on ollut vakuuttava tämän kauden aikana Valioliigassa ja sen ainoa pistemenetys on tasapeli Manun vieraana. Virgil Van Dijk johtaa puolustuslinjaa vahvoilla otteillaan ja kärkikolmikko Mo Salah, Sadio Mane ja Roberto Firmino on yksi Euroopan vaarallisimmista. Liverpool on myös esitellyt ylivoimaansa uskomattomilla viimeisten minuuttien nousuillaan, josta esimerkkinä viime kierroksen nousu 2-1 voittoon Aston Villasta ottelun loppuhetkillä.

City on ollut myöskin totutun vahva kuluvan kauden aikana, mutta muutaman harmittavan pistemenetyksen ansiosta ero Liverpooliin on kasvanut kuuteen pisteeseen. Cityn rosteri kärsii ottelun alla loukkaantumisista, mutta laajan materiaalin ansiosta Guardiola saa kentälle laadukkaan nipun. Sergio Agüeron, Raheem Sterlingin ja Kevin De Bruynen johdolla taivaansiniset luovat alituisen uhkan punapaitojen puolustuslinjalle ja City on ollut edellisillä kausilla tärkeimmissä otteluissa parhaimmillaan Valioliigassa.

Kuuden pisteen otteluksi tituleerattu kamppailu on elintärkeä mestaruuskamppailun kannalta ja ottelu on ”must-see”-kamaa. Ottelu päättää 12. Valioliigakierroksen, sen alkaessa sunnuntaina 18.30!