Advertisement

Liverpoolilla edessä tiukka otteluohjelma joulu- sekä tammikuussa – Club World Cupin aikataulu julki

Kuva: TT, Paul Greenwood

Liverpool edustaa Eurooppaa tulevassa Club World Cupissa joulukuussa, joka tarkoittaa joukkueelle todella kovaa aikataulua ennen vuoden vaihdetta ja sen jälkeen.

Liverpool lopetti kautensa upeasti voitettuaan Mestarien liigan finaalin, mutta joutuvat maksamaan menestyksestään hinnan tulevalla kaudella.


Punapaidat kaatoivat Tottenhamin Mestarien liiga haaveet kesäkuun finaalissa voitettuaan ottelun vakuuttavasti 2-0, kun puolestaan Valioliigassa irtosi toinen sija hävittyään yhden kautta aikojen kovimman kaksinkamppailun Manchester Cityä vastaan.

Upea menestys eurokentillä johtaa joukkueen edustukseen Club World Cupissa. Turnaus järjestetään Qatarissa tulevana joulukuuna. Turnauksen kesto on 11-21 joulukuuta, mutta punapaidat liittyvät mukaan turnaukseen vasta välierässä, tarkoittaen joukkueen mahdollista osallistumista 17-21 joulukuuta, mikäli puhti riittää finaaliin asti.

Liverpool joutuu vähintään siirtämään Valioliigassa West Ham –ottelua, sillä joukkueiden välinen kamppailu on alunperin ajoitettu päivälle 21 joulukuuta. Jos punapaidat onnistuu etenemään puolivälieriin Carabao Cupissa, joudutaan kyseistä pudotuspeliä niin ikään lykkäämään, joka tarkottaisi todella tiukkaa aikataulua vuoden alussa.

Jürgen Klopp on aiemmin tällä viikolla ilmaissut turhautuneisuuttaan, ja on kritisoinut aikatauluja, sekä sitä ettei Liverpoolille annettu mahdollisuutta valmistautua mahdollisiin ongelmiin aikasemmin kuin nyt. Liverpool hamuaa vimmatusti Valioliiga-mestaruutta, mutta otteluohjelma voi osoittautua liialliseksi, mikäli joukkue kaikissa turnauksissa etenee huippusijoille.