Advertisement

Liverpoolilla edessään alkukauden tärkein ottelu – jännittynyt Klopp kertoi, kuinka pysäyttää Mestarien liigan norjalaissensaatio

Kuva: TT, John Sibley

Mestarien liigan hallitseva mestari Liverpoolilla on tänään edessään kauden tärkein ottelu, kun merseysidelaisjoukkue kohtaa vieraskentällä Red Bull Salzburgin.

Ottelun lähtöasetelmat ovat selkeät. Kotijoukkue Salzburg tarvitsee voiton edetäkseen Mestarien liigan jatkopeleihin, Liverpoolille riittää tasapelikin jatkopaikkaan.


Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Anfieldilla ei peruuteltu. Melkoiseksi hurlumhei-jalkapalloksi mennyt ottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen Liverpoolin 4-3 -kotivoittoon. Salzburg nousi ottelussa kolmen maalin takaa tasoihin, mutta Mohamed Salah ratkaisi voiton isännille.

Liverpool-manageri Jurgen Klopp kertoi ottelun alla jännittävänsä tiistai-illan kuolemanottelua.

“En ole hermostunut, mutta olen jännittynyt”, Klopp kertoi lehdistötilaisuudessa.

“Se on erityinen jännittyneisyys. Jos jokin on sinulle tärkeää, haluat saavuttaa sen. Siksi minulla on stressitilanne, mutta vuosien vuosien kuluessa olen oppinut kuinka selviytyä siitä. Olen oppinut myös sen, että näiden tilanteiden takia et kuole.

“Olen voittanut ja hävinnyt monia tärkeitä pelejä, mutta viime vuosina nämä ovat päättyneet kannaltani hyvin.”

Kloppille ja Liverpoolille päänvaivaa tiistai-illan otteluun aiheuttaa Mestarien liigan lohkovaiheessa jo kahdeksan maalia tehnyt norjalaissensaatio Erling Braut Håland. Siirtomarkkinoiden halutuin pelaaja on ollut tällä kaudella lähes pysäyttämätön, mutta saksalaismanageri tietää, miten Håland pidetään pimennossa.

“Håland on poikkeuksellinen pelaaja 19-vuotiaana, mutta puolustat hyvää hyökkääjää yrittämällä varmistaa, että hän ei saa liian paljon palloa. Hän voi harhauttaa, mutta ei tee sitä omalta alueelta ja ohita kymmentä pelaajaa”, Klopp kertoi.

“Hän on todella, todella iso lahjakkuus, jolla on sataprosenttisen varmasti upea tulevaisuus. Yritämme puolustaa välttäen syöttöjä hänelle ja pitää hänet pelin ulkopuolella. Meidän on tehtävä hänen pelistään vaikea. Hän ei valitettavasti kuitenkaan ole ainoa hyvä pelaaja joukkueessaan.

“He ovat hyvä joukkue. Pidän tästä joukkueesta. Meidän on osoitettava, että ansaitsemme jatkoon pääsyn. Jos he voittavat meidät, he ansaitsevat sen.”

Salzburgin ja Liverpoolin välinen ottelu pelataan tänä iltana kello 19.55 alkaen.