Advertisement

Liverpoolilla karmea maajoukkuetauko – neljälle tähtipelaajalle loukkaantuminen

Ennen lokakuun maaottelutaukoa Liverpoolin manageri Jürgen Klopp puhui varsin kriittiseen sävyyn nykyisestä maajoukkuetoiminnasta. Hän kutsui UEFA:n tuoretta Kansojen liigaa maailman järjettömimmäksi kilpailuksi ja harmitteli sitä, miten vähän lepoaikaa Jordan Hendersonilla oli MM-kisojen ja uuden kauden välillä.

Seurajoukkueiden näkökulmasta pahimpia tilanteita ovat maaotteluissa sattuneet loukkaantumiset, joita tapahtuu aina ja joille seura itse ei voi mitään. Liverpoolilla oli lokakuussa erityisen huonoa tuuria, sillä peräti neljä joukkueen runkokalustoon kuuluvaa pelaajaa kärsi loukkaantumisista lokakuun maaotteluissa.

Mohamed Salah kärsi Egyptin Afrikan mestaruuskisojen karsintaottelussa Swazimaata vastaan raporttien mukaan pienen lihasvenähdyksen. Naby Keita puolestaan kärsi takareisivamman Guinean ottelussa Ruandaa vastaan samoissa karsinnoissa. Virgil van Dijk palasi ennen aikojaan Hollannin maajoukkuesta, sillä hänen aiempi kylkiluuvammansa vaivaa edelleen. Neljäntenä Senegalin maajoukkueen Sadio Manén peukalo murtui.


Onni onnettomuudessa Liverpoolille on, että ainakaan kolme loukkaantumisista ei ole erityisen vakavia. Viimeisimpien tietojen mukaan Salahin ja van Dijkin pitäisi olla pelikunnossa jo viikonlopun ottelussa Huddersfieldia vastaan. Mané on puolestaan käynyt leikkauksessa käsivammansa takia, ja hänen tilannettaan viikonlopun ottelun suhteen tarkkaillaan.

Keitan tilanne sen sijaan on vielä epävarma. Liverpoolin tämänpäiväisen tiedotteen mukaan hän on palannut kaupunkiin ja menee jatkotutkimuksiin. Edessä saattaa tiedotteen mukaan olla kuitenkin jonkin mittainen sairasloma.

Liverpool antoi myös päivitystä aiemmin tällä kaudella Manchester Cityä vastaan takareitensä loukanneen James Milnerin tilanteeseen. Milner on toipunut hyvin vammastaan ja saattaa hänkin olla kokoonpanossa jo viikonloppuna.